Mainos

Ulkomaisia toimittajia vainotaan Kairossa - katso CNN:n kuvausryhmän ajojahti

Egyptin Kairossa presidentti Hosni Mubarakin kannattajat ovat tunkeutuneet hotelleihin jahdatakseen ulkomaisia toimittajia, kertoo tv-kanava Al-Arabija.

Useita Egyptissä toimivia ulkomaisia toimittajia on pahoinpidelty ja pidätetty viime päivinä. Lisäksi joidenkin kirjeenvaihtajien, valokuvaajien ja kameramiesten työvälineitä on takavarikoitu tai tuhottu.

Toimittajiin kohdistuneiden hyökkäysten takana ovat olleet sekä turvallisuusjoukot että omavaltaisesti toimivat väkijoukot, jotka ovat ilmeisesti presidentin tukijoita.

- Egyptin valtion televisio on ilmoittanut, että ulkomaalaiset toimittajat ovat vastuussa tapahtumista. Lausunto on ikään kuin peittelemätöntä lietsontaa lynkkaukseen, sanoo Ranskan television uutispäällikkö Thierry Thuillier.

- Me olemme todistaneet järjestelmällisiä hyökkäyksiä ulkomaalaisia toimittajia kohtaan.

CNN:n tähtireportteri hyökkäyksen kohteena

Esimerkiksi Ruotsin ulkoministeriö on jo aiemmin varoittanut viestimiä siitä, että hyökkäykset toimittajia vastaan näyttävät käyneen aiempaa järjestelmällisemmiksi. Yksi belgialaistoimittaja on ollut kateissa vuorokauden sen jälkeen kun ilmeisesti turvallisuusjoukot pahoinpitelivät ja pidättivät hänet.

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n kirjeenvaihtaja Rupert Wingfield-Hayes on raportoinut, että Egyptin salainen poliisi kuulusteli häntä kolmen tunnin ajan. Ennen kuulustelua toimittajalle oli laitettu käsiraudat ja side silmien eteen.

Televisiokanava Al-Jazeeran mukaan Mubarakin kannattajat jahtasivat yhtä sen toimittajaa ja kutsuivat häntä muun muassa "koiraksi".

Yhdysvaltalaisen uutiskanavan tähtitoimittaja Anderson Cooper on puolestaan kertonut, että presidentin tukijat hyökkäsivät hänen ja kameraryhmän kimppuun Kairon keskustassa sijaitsevan Tahrir-aukion liepeillä. Aukiosta on muodostunut mielenosoitusten keskipiste.

- Se oli silkkaa sekasortoa. Siellä ei ollut mitään järjestystä. Yhtäkkiä joku mies tuli luoksemme ja löi kasvoille, Cooper kertoo.

CNN:n oheisessa videomateriaalissa näkyy, kuinka väkijoukko käy kuvausryhmän kimppuun.

(MTV3 - STT - Reuters - TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.