Mainos

Väkivalta jatkuu Algeriassa

Muslimikapinalliset tappoivat 20 ihmistä ja haavoittivat kahta viime yönä Länsi-Algeriassa, viranomaiset kertoivat.

Sissit hyökkäsivät Khelilin pikkukylään Tlemcenin maakunnassa, noin 440 kilometriä maan pääkaupungista Alger'sta länteen. -20 ihmistä oli tapettu pelkurimaisella tavalla, sanottiin viranomaisten julkistamassa tiedonannossa. "Pelkurimainen tapa" tarkoittaa algerialaisessa kielenkäytössä sitä, että uhrit oli tapettu viiltämällä heidän kurkkunsa auki. Väkivallan repimässä Algeriassa tiedonkeruumatkalla oleva YK:n valtuuskunta tapasi tänään opposition edustajia. Edellisenä päivänä kuusijäsenisellä ryhmällä oli ollut tapaaminen armeijan kenraalien kanssa.

Valtuuskunnan jäsenet ovat nähneet paljon vaivaa vakuuttaakseen Algerian viranomaiset siitä, että heidän tehtävänsä on vain hankkia tietoa, mutta ainakin yksi sanomalehti sanoi ryhmän menneen pitemmälle. -Valtuuskunta haluaa saada tietoonsa asevoimien asennoitumisen GIA:n tekemiin joukkomurhiin, ihmisoikeusrikkomuksiin, katoamisiin ja sananvapauteen, riippumaton Le Matin -lehti kirjoitti.

Arviolta 65000 ihmistä on kuollut Algeriassa sen jälkeen, kun väkivaltaisuudet puhkesivat vuonna 1992 viranomaisten peruttua vaalit, jotka ääri-islamilaiset olivat voittamassa. Hallitus syyttää tappamisesta muslimikapinallisia, etenkin Aseellista islamilaista ryhmää GIA:ta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.