Mainos

Vakavasti sairaan 5-vuotiaan etsintäkuulutus kuohuttaa

Britanniassa on kyseenalaistettu 5-vuotiaasta Ashya Kingistä nostettu etsintäkuulutus. Interpol etsintäkuulutti vakavasti sairaan pojan sen jälkeen, kun tämän vanhemmat poistivat pojan brittisairaalasta vastoin lääkäreiden ohjeita. Tapauksesta uutisoi BBC.

Poika ja tämän vanhemmat löytyivät Espanjasta, jossa perheen oli tarkoitus viedä syöpäsairas poika vaihtoehtoiseen hoitoon.

Vanhemmat pidätettiin lapsen heitteillejätöstä epäiltyinä. Vanhemmat ovat yhä pidätettyinä Madridissa.

Nyt pojan etsintäkuulutuksen tarve on kuitenkin kyseenalaistettu. Monet tahot ovat ryhtyneet vaatimaan pojan vanhempien vapauttamista, jotta nämä voivat viedä pojan haluamaansa hoitoon. Yli 130 000 ihmistä on allekirjoittanut vetoomuksen vanhempien vapauttamisesta. 

Perheen puolesta on vedonnut myös maan varapääministeri Nick Clegg.

– Pieni poika on itsekseen sairaalassa, toivoisin näkeväni hänen perheensä yhdessä hänen kanssaan mahdollisimman pian, Glegg kommentoi.

– Ymmärrykseni mukaan tämä perhe on todellisessa ahdingossa ja he ovat halunneet siirtää sairaan lapsensa toiseen maahan, koska ovat pitäneet sitä parhaana ratkaisuna lapselleen.

Clegg ei myöskään pidä hyväksyttävänä, että vanhempia moukaroidaan lain koko voimalla. 

Ashya King on ollut pitkään hoidettavana aivokasvaimen vuoksi. Poika etsintäkuulutettiin, koska viranomaiset pelkäsivät pojan olevan hengenvaarassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.