Vakavaan onnettomuuteen joutunut Satu Silvo treenasi itsensä huippukuntoon

Näyttelijä ja ravintoloitsija Satu Silvon kroppa joutui koetukselle kymmenisen vuotta sitten, kun rinnekone murskasi hänet alleen Saariselällä. Hengenlähtö oli lähellä. Sinnikkäällä treenauksella Silvo sai itsensä työkuntoon, ja tänään hän voi loistavasti, sekä henkisesti että fyysisesti.

Kun rinteentamppauskone ajoi laskettelureissulla olleen näyttelijän yli, ensin ei edes tiedetty, jääkö Satu Silvo henkiin. Saatikka sitä, liikkuuko hän enää koskaan. Hän pääsi kuitenkin jaloilleen muutamassa kuukaudessa.

− Lääkärini ilmeestä näki, että hän on varma, että minut saadaan vielä kuntoon, Silvo kertoo.

Harjoittelu eteni viidestä minuutista viiteen tuntiin

Ensimmäiset kuntouttavat harjoitukset kestivät vain viisi minuuttia, mutta aluksi siinäkin oli Silvon rikkinäiselle vartalolle liikaa; kuntoilun jälkeen hänelle nousi korkea kuume. Silti hän luotti lääkäriinsä ja uskoi toipuvansa.

− En pelännyt missään vaiheessa. Minä vain treenasin.

Pikkuhiljaa Silvon keho alkoi taas tottua rasitukseen, joten harjoittelun määrää voitiin lisätä. Ensin niin, että viiden minuutin treenin jälkeen pidettiin 20 minuutin tauko ja niin edelleen. Lopulta Silvo treenasi ja venytti kehoaan joka päivä viiden tunnin ajan.

− Lantioni oli leikkauksen jälkeen niin jumissa, että jouduin kysymään lääkäriltäni, olivatko he laittaneet sen väärään asentoon, Silvo muistelee.

Lääkäri kuitenkin vakuutti, että kyse oli lihasten jämähtämisestä. Niinpä lihakset piti avata, ja luvassa oli entistä enemmän venytysharjoituksia.

Liikkeelle aamuseitsemältä

Nykyään Silvo liikkuu paitsi liikkumisen ilosta, myös pitääkseen onnettomuudesta muistuttavat kivut kurissa. Hän toteaa tekevänsä jatkuvaa tutkimusta vartalollaan siitä, millainen määrä ja millaista liikuntaa olisi parasta juuri hänelle. Lempilajeikseen hän mainitsee pyöräilyn, joogan ja pilateksen.

Tällä hetkellä Silvo treenaa valmentaja Juha Silvennoisen ohjaamana. Ohjelmaan kuuluu 75 minuutin urheilu-urakka alkaen seitsemältä aamulla kolmesta neljään kertaa viikossa.

− Vaikka en koskaan ole kaloreita laskenutkaan, tällä treenillä niitä ilmeisesti palaa ja paljon, Silvo sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja