Mainos

Vakava veneturma Porvoon saaristossa - kuljettaja puhalsi 1,5 promillea

Kuusi ihmistä on loukkaantunut moottoriveneen ajettua karille Porvoon saaristossa lähellä Fölisöuddintietä Tirmossa. Loukkaantuneista kahden vammat ovat vakavia.

Tänään iltapäivällä kaikkien loukkaantuneiden tila oli poliisin mukaan vakaa. Vakavammin loukkaantuneista toinen oli vielä tajuton.

Vene oli ilmeisesti osunut kiviin täydellä vauhdilla. Veneessä olijat loukkaantuivat veneen sisätiloissa kaaduttuaan törmäyksen voimasta. Kukaan ei joutunut veden varaan.

-Onni onnettomuudessa, että vene oli katettu. Jos se olisi ollut avonainen malli, ihmiset olisivat varmasti lentäneet rannalle ja mereen, Timo Auranen Suomenlahden merivartioston johtokeskuksesta kertoo.

Paikalla hälytettiin useita poliisi- ja lääkintäyksiköitä sekä meripelastuskopteri. Kaikki loukkaantuneet kuljetettiin jatkohoitoon. Vakavimmin loukkaantunut vietiin helikopterilla Meilahden sairaalaan.

Itä-Uudenmaan poliisi selvittää onnettomuuden syytä. Poliisin mukaan 50-vuotias mieskuljettaja puhalsi 1,5 promillen lukemat.

Seurue oli palaamassa Tirmo Blues -tapahtumasta puolenyön jälkeen, kun kahdeksanmetrinen vene karahti maihin Fölisöuddintien lähellä. Sea Ray -merkkinen vene oli ilmeisesti osunut rantakivikkoon kovalla vauhdilla.

Merivartioston mukaan tapahtumahetkellä oli pimeää, ja vene suunnisti vaikeasti navigoitavilla alueilla.

Katso Juha Muurisen raportti Porvoosta ja Helsingin venepoliisin ylikonstaapeli Hannu Holmbergin haastattelu (Kymmenen uutiset 12.7.2009)

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.