Mainos

Vaivaako selkä- tai niskakipu? Syy voi piillä huonosti istuvissa rintaliiveissä

Huonosti istuvat rintaliivit tuntuvat paitsi epämukavilta, mutta ne voivat olla syynä myös erilaisiin kiputiloihin. 

Naisia kehotetaan usein kääntymään asiantuntijan puoleen rintaliivejä valittaessa. Tätä neuvoa kannattaa todella noudattaa, sillä monet selittämättömät kivut voivat johtua omille rinnoille sopimattomista liiveistä. 

Hyvät liivit voivat poistaa päänsäryt

Jos sinulla on usein selittämättömiä niska- tai selkäkipuja, syy voi monen yllätykseksi löytyä liiveistä. Vääränlaiset tai -kokoiset liivit aiheuttavat niskalihaksille ylimääräistä työtä, joka ilmenee usein päänsärkynä. 

Brittitutkimuksen mukaan huonosti istuvilla liiveillä on yhteys myös ruoansulatusongelmiin, sillä myös nämä ongelmat johtuvat huonosti istuvien liivien aiheuttamista selkäongelmista. Selkäkivuilla on tutkimuksen mukaan selkeä yhteys ruoansulatusongelmien lisäksi myös väsymykseen.

Selkäkivut kannattaa siis pyrkiä minimoimaan. Erityisesti urheiltaessa tukevien urheilurintaliivien käyttöä suositellaan, sillä tavalliset liivit voivat aiheuttaa epämukavan olon lisäksi myös ikäviä hankaumia. 

Vääränkokoiset liivit syynä iho-oireisiin

Hyvin tuetut rinnat tekevät olosi mukavaksi, mutta myös antavat sinulle roimasti itseluottamusta. Vääränkokoiset liivit aiheuttavat puolestaan iho-oireita, olivatpa liivisi sitten liian isot tai liian pienet. 

Jos rintaliivisi ovat liian suuret, ne pääsevät liikkumaan ihoasi vasten. Tämä liike voi aiheuttaa ihoärsytystä, mikä aiheuttaa ikäviä tuntemuksia erityisesti herkkäihoisille.

Liian pienet liivit puolestaan puristavat ja aiheuttavat näin ollen painaumia ja jopa rintojen arkuutta. 

Vältä synteettisiä kuituja

Monet käyttävät rintaliivejä myös nukkuessaan, eikä tästä ole mitään haittaa, päinvastoin. Varsinkin suuririntaisten naisten kohdalla liivit päällä nukkumisella on todettu positiivisia vaikutuksia. Liivit estävät nimittäin rintojen venymisen, joka voi osaltaan hidastaa iän mukanaan tuomia vaikutuksia.

Jos päätät nukkua liivit päällä, kannattaa valita kaarituettomat liivit, jotka tuntuvat mukavilta päällä. Kannattaa suosia myös luonnonmateriaaleja, jotka antavat ihon hengittää.

Rinnat muuttuvat raskauden ja imetyksen aikana

Aivan kuten muutkin osat kehossasi, myös rintasi muuttuvat jatkuvasti. Niiden kokoon vaikuttavat niin ikääntyminen, hormonit kuin painon muutokset. Pidä siis huolta siitä, että sinulla on aina istuvat rintaliivit. 

Myöskään imetyksen jälkeen uusia liivejä ei kannata lähteä ostamaan heti. Raskaus ja imetys muuttavat rintoja, joten odota muutama kuukausi imetyksen jälkeen ennen uusien liivien ostoa. Hyviin rintaliiveihin panostaminen maksaa itsensä nopeasti takaisin. 

VIDEO: Tiedätkö, ovatko omat liivisi sopivat? 

Lähde: Cosmopolitan

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.