Vaivaako koira-allergia? Asiantuntija antaa toivoa – ongelma voikin päteä vain uroskoiriin

Koskettava jälleennäkeminen! Dutchess-koira ehti olla kateissa 12 vuotta, kunnes omistaja sai odottamattoman puhelun 0:49
Koskettava jälleennäkeminen! Dutchess-koira ehti olla kateissa 12 vuotta, kunnes omistaja sai odottamattoman puhelun...

Asiantuntijan mukaan koira-allergian taustalla voikin olla uroskoirien tuottama Can f 5 -niminen proteiini.

Estääkö allergia koirien silittelemisen tai hellittelyn? Ongelmaan saattaa olla yksinkertainen ratkaisu: silittele narttukoiraa, vinkkaa CNN.

Syynä onkin Can f 5 -proteiini?

Sivuston haastatteleman asiantuntijan mukaan osa allergikoista on itse asiassa allerginen Can f 5 -nimiselle proteiinille, joka syntyy koiran eturauhasessa.

– Jos olet allerginen vain tälle tietylle proteiinille uroskoirissa, saatat kyetä sietämään naaraskoiraa tai leikattua urosta, allergioihin erikoistunut Lakiea Wright Bostonista kuvailee.

Wrightin mukaan allergioista 30 prosenttia voisi selittyä uroskoiran tuottamalla Can f 5 -proteiinilla.

Allergisen reaktion taustalla ei ole turkki

Allergiassa elimistö kehittää immunologisen vasteen allergiaa aiheuttavaa ainetta kohtaan. Seurauksena voi olla esimerkiksi kutina, nokkosihottuma tai nuha.

Wrightin mukaan täysin "allergisoimatonta" koirarotua ei mainoslauseista huolimatta ole olemassa, koska jokaisen koiran keho valmistaa jonkinlaisia proteiineja.

Allergisen reaktion taustalla ei siis ole koiran turkki; allergiaa aiheuttavat proteiinit esimerkiksi eläimen syljessä, hilseessä ja virtsassa. Ihminen voi allergisoitua näistä osalle tai kaikille.

Lue myös:

    Uusimmat