Mainos

Väitti aviomiehensä saavan Googlelta satoja miljoonia, väärensi Nokia-pomojen allekirjoitukset – naiselle yli kahden vuoden vankeustuomio petoksista

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi erilaisin tarinoin huimia summia huijanneen naisen 2 vuoden 6 kuukauden vankeuteen.

Nainen oli huijannut lukuisilta ihmisiltä merkittäviä rahasummia väittäen, että hän on saamassa erinäisistä projekteista rahaa velkojen maksuun. Tosiasiassa nainen oli erittäin velkaantunut ja maksukyvytön.

Hän muun muassa väitti hakuyhtiöjätti Googlen ostaneen miehensä kehittämän järjestelmän oikeudet sadoilla miljoonilla euroilla, ryydittäen väitettä asiakirjalla, johon oli väärentänyt Googe Finland Oy:n maajohtajan allekirjoituksen. Palkkioita oli tarinoiden ja asiakirjojen perusteella tulossa miljoonia myös Nokialta.

Vaikka nainen maalaili kuvaa hyvin toimeentulevasta ja turvatusta asemasta, käytti hän myös tunteisiin vetoavampaa tarinaa kertoillen sairauksista, heikosta rahatilanteesta ja hädänalaisesta asemasta. Hän myös lähetteli tunnetun asianajana Heikki Lampelan nimissä tekstiviestejä vakuuttaakseen lainaajat siitä, että rahat ovat tulossa tilille.

Nainen oli saanut toisen naisen myös luovuttamaan hänelle erilaisia koruja ja arvoesineitä, jota huijari sittemin panttasi.

Huijatuista eräs otti pikavippejä lainatakseen rahaa. Rahat menivät oikeuden mukaan muun muassa naisen ja tämän aviomiehen hotelliasumiseen sekä vanhojen velkojen maksuun.

Rikosten mittaluokasta kertoo, että vankeusrangaistuksen lisäksi nainen tuomittiin maksamaan korvauksia yli 100 000 eurolla ja korvaamaan erään huijaamansa kanssa erään huijauksessa osallisen yrityksen konkurssipesälle lisäksi noin 90 000 euroa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.