Mainos

Väitös: Maidon juominen voi edistää painonhallintaa

Maidon ja monien muiden elintarvikkeiden luonnostaan sisältämällä molekyylillä, nikotiiniamidiribosidilla, voi tuoreen tutkimuksen mukaan olla apua esimerkiksi painonhallinnassa.

Cell Metabolism -lehdessä eilen julkaistun tutkimuksen mukaan molekyyli voi auttaa lisäksi diabeteksen ehkäisyssä ja lihaskunnon parantamisessa.

Tutkimuksessa testattiin molekyylin vaikutuksia hiirillä. Molekyyli ehkäisi runsasrasvaista ruokaa syövien hiiren lihomista, ne lihoivat 60 prosenttia vähemmän kuin samalla ruokavaliolla, mutta ilman molekyyliä, olleet hiiret. Molekyyliä saaneilla hiirillä ei myöskään havaittu merkkejä diabeteksen kehittymisestä.

Tutkijaryhmän mukaan molekyylin vaikutus voi edistää terveyden lisäksi pitkäikäisyyttä.

Molekyylissä riittää kuitenkin vielä tutkittavaa. Sitä on luultavasti monissa tavallisissa elintarvikkeissa, mutta sitä on onnistuttu edistämään vasta maidosta. Vielä ei edes kyetä mittaamaan, paljonko sitä on maidossa eikä tiedetä, paljonko maitoa pitäisi juoda sen vaikutusten havaitsemiseksi. Molekyylin valmistaminen keinotekoisesti on lisäksi monimutkaista ja kallista.

Tutkimus toteutettiin Lausannen teknillisessä instituutissa ja yhteistyökumppaneihin kuului Itä-Suomen yliopiston A.I. Virtanen -instituutti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.