Mainos

Väitös: Huumemarkkinat Suomessa kaaosta

Helsingin huumekaupan arki on usein kaaosta, johon ei liity järjestäytynyttä rikollisuutta, kertoo perjantaina Helsingin yliopistossa tarkastettava väitös.

Valtiotieteen maisteri Jussi Perälän väitöstutkimuksessa "Miksi lehmät pitää tappaa?" tutkittiin huumemarkkinoita 2000-luvun alun Helsingissä. Perälän mukaan Helsingin huumekaupassa on kyse järjestäytyneen rikollisuuden sijaan päihderiippuvuudesta tai riippuvuuksista. Lisäksi sille on ominaista oman tai muiden käytöksen sekä poliisin aiheuttamat ongelmat.

- Vankilatuomiot eivät lopeta huumekauppaa. Vain hyvin harvat pääsevät ansaitsemaan huumekaupalla, sillä se tuo mukanaan niin monia riskejä, sanoo Perälä.

Tutkimus on ensimmäinen Suomessa tehty väitöskirja aiheesta. Siinä tarkastellaan lähinnä amfetamiinin, kannabiksen, lääkevalmiste Subutexin ja muiden lääkeaineiden myymistä sekä käyttämistä. Tutkimuksen pääasiallinen aineisto on kerätty viettämällä aikaa huumeiden myyjien ja käyttäjien keskuudessa sekä haastattelemalla heitä. Tutkimuksessa käytetään aineistona myös viranomaishaastatteluja sekä viranomaispöytäkirjoja.

Jussi Perälän väitöskirja on luettavissa THL:n sivuilla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.