Mainos

Väite: Apulanta-elokuvaa uhkaa boikotti, liitto kiistää – "Teatterit päättävät itse asiasta"

Teit meistä kauniin -elokuvan nettisivuilla väitetään, että elokuva olisi poistumassa elokuvateatterien ohjelmistosta Suomen elokuvateatteriliiton hallituksen päätöksen takia.

Yli 100 000 katsojaa kerännyt Teit meistä kauniin -elokuva on joutumassa pois useimpien elokuvateatterien ohjelmistosta, sanotaan Tuukka Temosen ohjaaman elokuvan virallisilla nettisivuilla tänään lauantaina julkaistussa kirjoituksessa.

– Teit meistä kauniin -elokuva uhkaa poistua elokuvateattereiden ohjelmistosta SEOL:n (Suomen elokuvateatteriliiton) hallituksen päätöksen takia. Syy päätökseen johtuu Elisa Viihteen Teit meistä kauniin -elokuvan diggariversion julkaisun takia, josta versio on ollut vuokrattavissa perjantaista 7. lokakuuta alkaen, sivuilla kirjoitetaan.

Kirjoituksessa kerrotaan, että sopimus elokuvan digijakelusta tehtiin jo kesäkuussa 2015. Sopimus koski elokuvayhteistyötä, jossa sovittiin digijakelusta noin neljän viikon kuluttua ensi-illasta.

– Sovimme Elisan kanssa, että julkistamme digijakelun aikataulun mahdollisimman myöhään, jotta suurin osa elokuvan innokkaimista katselijoista on sen ehtinyt ensiksi elokuvateattereissa näkemään. Emme halunneet nakertaa elokuvateattereiden bisnestä.

– Kesäkuussa 2015 teimme sopimuksen Elisa Viihteen kanssa, koska tarvitsimme kipeästi rahaa elokuvan tuotantoon. Tuolloin jopa näytti, että elokuva jäisi toteutumatta. Emme ole myyneet digioikeuksia vasta nyt. Emme tuossa vaiheessa uskoneet, että elokuvasta tulee näin puhuttu ja se saa näin paljon katsojia, kirjoituksessa todetaan.

Lue koko kirjoitus täällä.

MTV Viihde tavoitti Suomen elokuvateatteriliiton (SEOL) toiminnanjohtaja Tero Koistisen kommentoimaan aihetta.

– Ei ole mitään boikottia. Ympäri maailmaa elokuvateatterit eivät yleisesti esitä elokuvia, jotka ovat samaan aikaan muussa levityksessä, Koistinen sanoo.

– Elokuvateatterit päättävät itse, esittävätkö elokuvaa vai eivät. Yleensä elokuvan julkaisuikkuna on noin neljä kuukautta.

Koistinen kertoo SEOL:n hallituksen päättäneen vuonna 2011, että elokuvateattereita informoidaan, mikäli teattereihin tarjottavan elokuvan julkaisuikkunassa (ajanjakso, mikä on elokuvan teatteriensi-illan ja muiden levityskanavien välissä) on jotain poikkeuksellista. Näin tapahtui nyt, kun Apulanta-elokuva ilmestyi digitaaliseen jakeluun.

Teit meistä kauniin -elokuvan nettisivuilla julkaistussa kirjoituksessa sanotaan, että elokuvan digilevityksen sovittu alkamisajankohta oli tiedossa jo kesällä 2015.

Tero Koistinen ei ollut vielä haastatteluhetkellä lukenut kirjoitusta.

– Jos on ollut tiedossa jo kesällä 2015, että julkaisuikkuna on vain neljä viikkoa eikä siitä ole kerrottu teattereille, on kyse huonosta kauppatavasta, Tero Koistinen sanoo.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja