Tuukka Temonen Apulanta-elokuvan hyllyttämisestä: "Aivan käsittämätön tilanne"

Elokuvateatterit Finnkino ja Bio Rex tiedottivat tänään maanantaina, että Apulanta-yhtyeestä kertova Teit meistä kauniin -elokuva poistuu ohjelmistoista tämän viikon perjantaihin mennessä.

Elokuvan ohjelmistosta poistumista perustellaan sillä, että se on ollut saatavilla Elisa Viihteestä 7.10. alkaen. 

– Teit meistä kauniin -elokuvan ilmestyminen suoratoistopalveluun vaikutti muun runsaan ohjelmiston ohella päätökseemme ottaa elokuva pois ohjelmistostamme, Finnkinon myyntijohtaja Kalle Peltola perustelee MTV.fille. 

– Elokuvan teatteriesityksen eksklusiivisuusaika on tärkeä tekijä neuvottelussa elokuvan ohjelmistoon ottamisessa ennen ensi-iltaa. Finnkino tekee päätökset omista lähtökohdistaan ja haluaa varmistaa elokuvateatterikokemuksen elinvoimaisuuden ja toiminnan kestävyyden myös pitkällä aikavälille, Peltola jatkaa. 

Elokuvan ohjaaja Tuukka Temonen on tilanteesta ymmällään. Hän kuvailee tilannetta MTV.fin haastattelussa käsittämättömäksi. 

– Ihan hirveästi hymyilyttää, että tämä todella tapahtuu, Temonen toteaa. 

– En voi käsittää, että pieni ja merkityksetön asia muodostui heille ylitsepääsemättömän suureksi. 

Temosen mukaan asiasta ei käyty hänen kanssaan keskustelua, vaan päätös tapahtui teattereiden sisällä. 

– Ei heistä kukaan vaivautunut meille ilmoittamaan. Heistä ei kukaan soita tai puhu. Osasin kuitenkin jo perjantaina aavistaa, että tähän tämä johtaa.

Teit meistä kauniin -elokuva sai ensi-iltansa 7. syyskuuta ja se saapui vuokrattavaksi Elisa Viihteeseen tasan kuukautta myöhemmin. Temonen kokee, että digitaalisessa julkaisussa on kyse myös tasa-arvosta. 

– Minä olen perheellinen ihminen ja voin kertoa, että elokuviin pääseminen on todella vaikeaa. Puhumattakaan ihmisistä, jotka asuvat pienillä paikkakunnilla tai Lapissa, missä elokuvateatteriin saattaa olla satojen kilometrien matka. Heilläkin on oikeus päästä nauttimaan viihteestä, hän alleviivaa.

Ennen kaikkea Temonen pitää päätöstä huonona bisneksenä, vaikka toteaakin, ettei itse "tarvitse elokuvasta enää penniäkään". 

– Olisin toivonut vähän enemmän pelisilmää, saleissa on kuitenkin vielä porukkaa. Teattereille jää aika iso osuus lippujen hinnasta, puhumattakaan poppareista ja muista herkuista, hän pohdiskelee. 

Temonen kuvaa tilannetta poikkeukselliseksi. Hän toteaa, ettei anna teattereiden päätösten vaikuttaa hänen tuleviin projekteihinsa. 

– Heidän boikottinsa tai kostonsa ei pure minuun. 

2:07

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja