Mainos

Apulanta-elokuva oli viikonlopun katsotuin – Tuukka Temonen ei hyväksy virallista katsojalukua

Apulannasta kertovan elokuvan on nähnyt 32 500 katsojaa. Ohjaaja Tuukka Temosen mukaan oikea luku on kuitenkin 41 220.

Keskiviikkona ensi-iltansa saanut Apulanta-yhtyeen alkuvuosista kertova Teit meistä kauniin oli viikonlopun katsotuin elokuva Suomessa. Sen näki viiden päivän aikana reilut 32 000 katsojaa.

Filmikamari ry:n sivuilla elokuvan virallinen katsojaluku on tähän menessä 32 500. Elokuvan tekijät Tuukka ja Olga Temonen ovat kuitenkin eri mieltä laskutavasta. He kertovat lähettämässään tiedotteessa, että heille virallinen katsojaluku on 41 220.

– Meille lopullinen katsojaluku on 41 220, johon on laskettu myös kiertueen ja muiden ensi-iltatapahtumien tavoittamat katsojat (8720). Me laskemme kokemuksia, emme rahaa, Temoset kirjoittavat tiedotteessaan.

Viikkoa ennen ensi-iltaa elokuvasta järjestettiin ennakkokiertue, jossa bändin kovimmat fanit ja hyväntekeväisyysjärjestöjen kautta valitut ihmiset pääsivät näkemään sen ilmaiseksi.

Suorasanaisuudestaan ja kärkkäistä kannanotoistaan tuttu Apulannan ex-basisti Tuukka Temonen ei säästele sanojaan myöskään katsojaluvuista kertovassa tiedotteessa.

– Historia toistaa taas itseään. 20 vuotta sitten ääni- ja kuvatallennetuottajat (ÄKT ry) olivat sitä mieltä, että Lahden Levy-yhtiön levyt eivät kelpaa halvemman hinnoittelunsa takia Suomen viralliselle listalle. 20 vuotta myöhemmin isot levitysyhtiöt eivät halua ymmärtää, että elokuvia voi myös näyttää ihmisille ilmaiseksi, hän lataa.

Susanna Shepherd Filmikamarista kertoo MTV.fille, että ennakkonäytösten katsojamääriä ei ole koskaan laskettu mukaan virallisiin katsojamääriin.

– Samaa käytäntöä noudattaa myös Suomen Elokuvasäätiö, josta tämä asia varmistettiin tänään. Kyseessä on lista, joka lähtee myös kansainväliseen levitykseen, Shepherd kommentoi.

– Tätä käytäntöä noudatetaan myös ulkomailla, joten sitä noudatetaan myös Suomessa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja