Vain yksi kirurgi uskalsi tehdä vaativan aivoleikkauksen – teinitytön henki pelastui

2:39

Australiaisella teinitytöllä todettiin aivokasvain, jonka poistamista moni lääkäri piti liian vaarallisena. Yksi kirurgi uskalsi kuitenkin ryhtyä operaatioon ja kasvain saatiin leikattua.

Yllä olevalla videolla kerrotaan, millaisten luomien takia ei tarvitse olla huolissaan melanoomasta.

Toukokuussa 2016 australialainen teinityttö Ciara Nelson löi päänsä kesken verkkopallopelin. Hänen äitinsä Colleen luuli ensin, että tyttö oli saanut aivotärähdyksen, koska hän alkoi oksentaa kaatumisen jälkeen.

Lääkärin vastaanotolla kävi kuitenkin ilmi, että Ciaralla oli aivovamma ja hänet lähetettiin tutkittavaksi Monashin sairaalaan Victoriaan. Magneettikuvauksessa Ciaralta löydettiin suuri hermon tukisolukasvain, kertoo News.com.au-uutissivusto.

Diagnoosista käynnistyi vuoden mittainen hoitotapaamisten ja -tutkimusten sarja, jonka aikana useampi lääkäri totesi, että kirurgisen operaation suorittaminen olisi liian vaarallista. Mitään ei näyttänyt olevan tehtävissä.

Yksi kirurgi uskalsi leikata

Hermokirurgi Charlie Teo oli kuitenkin toista mieltä ja päätti suorittaa leikkauksen. Hän kertoo kyseessä olleen vaikein kirurginen operaatio, johon hän on koskaan ryhtynyt.

Colleenin mukaan leikkaus kesti viisi tuntia. Lopulta kasvain saatiin poistettua. Äiti kertoo olevansa iloinen siitä, että kirurgi ryhtyi uhkapelimäiseen yritykseen.

Hengenvaara melkein väistynyt

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka leikkaus onkin nyt ohi, on Ciaran odotettava vielä neljä viikkoa, jotta voidaan varmistua siitä, että kasvain on todella saatu poistettua. Hän toipuu kotonaan Melbournessa.

Äidin mukaan tyttö on vielä hyvin uupunut operaatiosta, mutta vahvistuu päivä päivältä.

– Hänen näkönsä ei toimi kunnolla, mutta toivomme sen olevan vain väliaikaista, Colleen kertoi News.com.au-sivustolle.

Lähde: News.com.au

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja