Vain kaksi vessakäyntiä kuussa, useammasta käynnistä rangaistus – opettajan säännöt järkyttävät somessa: "Epäammattimaista ja pikkumaista"

8:52

Viraaliksi muodostuneessa lapussa opettaja kieltää lapsia menemästä vessaan yli kaksi kertaa kuukaudessa. Monet sosiaalisen median kommentoijat ovat järkyttyneet viestistä, uutisoi muun muassa FoxNews.

Katso yllä olevalta videolta keskustelua koulujen suurista luokkakoista ja yksilön kohtaamisesta!

Amerikkalaisen 8-vuotiaan lapsen vanhemmat järkyttyivät, kun he saivat lapseltaan opettajan antaman kulkuluvan. Sen mukaan opettaja alkoi lukuvuoden alusta rajoittaa lasten pääsyä käytävään kahteen kertaan kuussa.

Yhteensä kaksi kertaa kuussa lapsilla siis oli oikeus poistua luokasta vessaan, terveydenhoitajalle, vesipisteelle tai hallintotoimistoon.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Ymmärrän, että kun olen käyttänyt kaksi kulkulupaani koko kuussa, en saa enää mennä vessaan, hakemaan vettä tai mennä terveydenhoitajalle, lapussa lukee.

Seurauksena jälki-istuntoa ja tehtävän hylkäys

Joka kerta poistuessaan luokasta, oppilaiden piti pyytää saamaansa kulkulupaan opettajan allekirjoitus.

Jos oppilas ei noudata kulkuluvassa määriteltyjä sääntöjä, hän saa opettajan mukaan automaattisesti jälki-istuntoa sekä hylätyn tehtävästä, jota luokassa tehdään tämän poistuessa.

Opettaja myös kirjoittaa, että jos säännön kanssa on ongelmia, hänen kanssaan voi puhua – vaikka mikään ei muutu.

"Epäammattimaista ja pikkumaista"

Järkyttynyt tennesseeläinen äiti jakoi kuvan lapusta alun perin Facebookiin, josta se on sittemmin poistettu. Sitä ennen kuva ehdittiin kuitenkin jakaa ympäri sosiaalista mediaa, myös Twitteriin, jossa julkaisu on kerännyt jo tuhansia jakoja ja kommentteja.

Suurin osa kommentoijista on kritisoinut opettajaa lapun lähettämisestä. Monien mielestä kukaan ihminen ei tarvitse lupaa sille, että saa käydä tarpeillaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Lähes 20 vuotta toimineena, entisenä opettajana ymmärrän opettajan turhautumisen niiden muutamien oppilaiden kanssa, jotka käyttävät sitä [lupaa poistua luokasta] hyväkseen vain päästäkseen pois luokasta, eräs kirjoittaa ja jatkaa:

– Se voi aiheuttaa häiriötä, joka tekee opettamisesta vaikeampaa, ja häiriötä muille oppilaille. Oppilailla ei usein kuitenkaan vain ole aikaa mennä tuntien väleissä. Lisäksi tuo on epäammattimaista ja pikkumaista, ja luulen, ettei se ole kovin tehokastakaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Luulin, että tällainen kidutus oli kadonnut vuosikymmeniä sitten. Kun minä opetin 8. luokkaa, lapset saivat mennä niin monta kertaa kuin halusivat. Kukaan ei hyväksikäyttänyt sitä. (Ehkä hänen oppilaansa vihaavat hänen tuntejaan?) Muistan vieläkin voimakkaan oksentamiseni 9-luokalla sen jälkeen, kun minulle sanottiin, etten voi mennä terveydenhoitajalle, toinen kommentoi.

Koulu selvittää tapausta

Aspire Hanley Middle Schoolin sittemmin jakamassa lausunnossa selvennetään, että opettajan rajoitukset ovat ristiriidassa koulun sääntöjen kanssa. Koulu on aloittanut tapauksen selvittämisen.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähteet: FoxNews, Buzzfeed News, Twitter

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja