Mainos

Vaimonsa vasaralla kellarissa murhannut mies vapautuu elinkautisesta vain vajaan 13 vuoden jälkeen

Helsingin hovioikeus on hyväksynyt elinkautisvangin ehdonalaista vapauttamista koskevan hakemuksen. Vapauttamistaan haki vaimonsa vasaralla surmannut mies, joka tuomittiin elinkautiseen vuonna 2008.

Mies surmasi vaimonsa ja pienten lastensa äidin lyömällä tätä vasaralla ainakin kymmenen kertaa päähän vuonna 2007.

MTV Uutiset kertoi tapahtumien aikaan, että surmatyö paljastui, kun mies soitti itse hätäkeskukseen ja kertoi kuolleesta naisesta. Miehen puoliso löytyi surmattuna puolison kerrostalon kellarista.

Pariskunta viritteli tapahtuma-aikaan avioeroa, ja nainen oli muuttamassa pois yhteisestä asunnosta. Naisen kuolemaan johtanut riita alkoi, kun nainen oli tullut hakemaan tavaroitaan.

Helsingin hovioikeuden tänään antamalla päätöksellä mies pääsee ehdonalaiseen vapauteen maaliskuussa 2020. Mies on tuolloin ollut vapautensa menettäneenä 12 vuotta ja 8 kuukautta.

Hovioikeuden mukaan miehen vapauttamista puolsivat muun muassa hänen vankila-aikaisen käytöksensä moitteettomuus, hyvä perhesuhteet sekä se, ettei mies ollut ennen vankeustuomiotaan tai sen aikana syyllistynyt muihin rikoksiin.

Vapauttamista vastaan sen sijaan puhuivat vankeusrangaistukseen johtanut teko sekä teon vakavuuteen nähden lyhyt vankeusaika.

Kaikki seikat punnittuaan hovioikeus päätyi kuitenkin vapauttamisen kannalle. Rikosseuraamuslaitos puolsi vapauttamista.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja