Lastenrattailla ruumista siirrellyt murhaaja vapautuu – istunut 15 vuotta elinkautista Forssassa tapahtuneesta humalaisesta veriteosta

Helsingin hovioikeus on hyväksynyt elinkautisvangin ehdonalaista vapauttamista koskevan hakemuksen. Mies tuomittiin murhasta elinkautiseen vuonna 2005. Hän surmasi tuttavansa humalaisen välienselvittelyn jälkeen.

Tapauksen aikoihin uutisoitiin, että välikohtaus oli alkanut humalaisten keskinäisestä nimittelystä forssalaisessa kerrostalossa. Mies oli lyönyt uhriaan ensin nyrkillä, ja tämän paettua ulos mies oli lyönyt tätä pullolla ja suurella veitsellä.

Ruumiin mies oli yrittänyt työntää jätesäkkiin. Koska se ei ollut onnistunut, ruumista oli tämän jälkeen siirretty jonkin matkaa varastetuilla lastenrattailla. Rattaat olivat kuitenkin menneet rikki.

STT kertoi asian oikeuskäsittelyn aikaan, että juttuun liittyen tuomittiin lievempiin rangaistuksiin myös joukko nuoria miehiä, jotka olivat avustaneet ruumiin käsittelyssä.

Rikkeitä vankilassa

Mies on ollut vankilassa lähes 15 vuotta. Hovioikeuden mukaan vankeusajan pituus puolsi vapauttamista. Sen lisäksi puoltavina seikkoina nähtiin muun muassa miehen vankila-aikaisen käytöksen "pääasiallinen moitteettomuus". Lisäksi mies on suorittanut vankilassa ammattiopintoja ja työskennellyt. 

Vapauttamista vastaan puhuivat hovioikeuden mukaan miehen vankila-aikaiset rikkeet, joihin sisältyi päihderikkomuksia.

Hovioikeus katsoi, että mies voidaan päästää ehdonalaiseen vapauteen huhtikuussa 2021.  

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja