36-vuotias neljän lapsen äiti kuoli nukkuessaan – järkyttynyt aviomies: “Näin hänen viimeisen henkäyksensä”

36-vuotias neljän lapsen äiti kuoli nukkuessaan. Aviomies joutui käsittelemään vaimonsa äkillisen poismenon neljän poikansa kanssa.

VIDEO: Antavatko kuolleet itsestään merkkejä? Meedio vastaa.

Steve Ullmer muistaa maaliskuun 17. päivän vuonna 2017 kuin eilisen. Päivä alkoi hauskuudentäyteisenä päivänä perheen kanssa ja päättyi tragediaan, kun hänen vaimonsa Wendy Ullmer nukkui äkillisesti pois.

"Muistan sen hetken todella kirkkaasti – se on syöpynyt mieleeni"

– En huomannut mitään varoitusmerkkejä tai muutakaan tavallisesta poikkeavaa, aviomies Steve kertoo People-sivustolla.

Perhe oli ollut viettämässä iltaa Steven äidin luona ja palattuaan kotiin he olivat menneet suoraan nukkumaan. Steve ei osaa kertoa, miksi, mutta jostain syystä hän heräsi ja vilkaisi vaimoaan, joka näytti levolliselta.

– Sitten kuulin, kun hän hengitti ja se ei kuulostanut hyvältä. Se oli ennemminkin ilman haukkomista, joten yritin herättää hänet, Steve muistelee.

Wendy ei kuitenkaan herännyt tai reagoinut mitenkään, vaikka Steve ravisteli häntä ja yritti huutaa. Steve pelästyi kovasti ja kuvailee tilannetta kammottavaksi. Wendy oli aivan eloton.

– Näin hänen viimeisen henkäyksensä, Steve toteaa.

Wendy kiidätettiin sairaalaan, missä hänen sydämensä pysähtyi ja käynnistettiin uudelleen useita kertoja lääkärien yrittäessä pelastaa hänet. Aamukymmeneltä Wendyn sydän pysähtyi viimeisen kerran ja Steve totesi lääkäreille, että on aika antaa Wendyn mennä.

– Lääkärit olivat kytkeneet Wendyn kaikenlaisiin koneisiin ja minun piti käskeä heidän lopettaa. Se oli hankalin hetki minulle – muistan sen hetken todella kirkkaasti, se on syöpynyt mieleeni, Steve kertoo.

Teinkö jotain väärin?

Steve palasi kotiin ja kertoi suru-uutisen neljälle pojalleen. Pojat olivat tuolloin iältään 12, 11, 9 ja 4. Kuolemanjälkeisinä kuukausina sureva perhe nukkui samassa huoneessa, vaikkei Steve pystynyt paljoakaan nukkumaan.

Surressaan kuollutta vaimoaan Steve oli ennen kaikkea häkeltynyt siitä, miten terveeltä vaikuttanut 36-vuotias nainen voi kuolla niin yllättäen. Steve pyöritteli kysymyksiä päässään: Mitä tapahtui? Miksi hän kuoli? Teinkö jotain väärin?

– Tuntui kuin olisin ollut zombi. Se ei tuntunut todelliselta. Olin juuttunut painajaiseen, jossa hän (Wendy) oli poissa. On hankalaa kirjoittaa muistokirjoitus jollekin, kenen kanssa olit juuri yhdessä, Steve sanoo.

Wendyllä oltiin todettu epäsäännöllinen sydämen sykintätiheys, mutta lääkärit olivat sanoneet, ettei tarvitse huolehtia. Wendyllä ei ollut viiteen vuoteen lainkaan tykytyksiä, mutta päivä ennen kuolemaansa Wendy sanoi niiden palanneen.

Kysymykset pyörivät Steven päässä seuraavat viisi kuukautta, kunnes kuolemansyyntutkija kertoi syyn Wendyn kuolemaan: sydänsarkoidoosi. Sarkoidoosi on tulehdussairaus, jossa sydämen kudoksiin muodostuu verisolujen rykelmiä.

Katkeransuloinen onni

Perheen yrittäessä pärjätä ensimmäisten kuukausien ajan Steve sai tekstiviestin tuntemattomasta numerosta. Lähettäjä oli Erin Stoffel, kolmen lapsen äiti, joka lähetti surunvalittelunsa ja kertoi Stevelle tietävänsä, mitä Steve joutuu kokemaan. Erinin aviomies ja yksi tyttäristä kuolivat 2015, kun humalainen ja itsetuhoinen asemies avasi tulen paikallisella sillalla.

– Olen äärimmäisen kiitollinen, että tapasin jonkun, joka osaa samaistua tilanteeseeni, joka on kokenut samanlaisen menetyksen kuin minä, Steve sanoo.

Steve ja Erin alkoivat tapailla viime vuoden syyskuussa, kihlautuivat tämän vuoden huhtikuussa ja menivät kesäkuussa naimisiin.

– Tunnemme kummatkin olevamme siunattuja, saadessamme kokea tällaista rakkautta. Se on katkeransuloista, mutta uskomme näkevämme puolisomme vielä uudestaan. Tämä ei ole loppu, meillä on toisemme loppuelämämme ajan, Steve kertoo.

Pariskunta asuu nyt Steven ja Wendyn vanhassa talossa yhdessä kuuden lapsensa kanssa. Vaikka he löysivätkin uuden onnen, Steve sanoo, että ikävöi silti Wendyä.

– Minulla on ikävä Wendyn kanssa puhumista, kaipaan hänen neuvojaan. Hän oli hyvin huolehtiva ja rakastava persoona, Steve ikävoi.

Lähde: People 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja