Vaimo kuoli yllättäen leukemiaan – mies paljastaa oireen, jota ei ymmärtänyt vakavaksi: "Yksi selvä merkki siitä, että jokin voi olla pielessä"

7:18
Video: Christoffer puolestaan sairastui syöpään jo 12-vuotiaana.

Leskeksi jäänyt Simon haluaa levittää tietoutta vaarallisten verisyöpien oireista.

Englantilaisen tv-juontaja Simon Thomasin 40-vuotias Gemma-vaimo oli valittanut päänsärystä viikkoja ja vieraillut lääkärin luona useampaan otteeseen, mutta lähetetty joka kerta kotiin lepäämään. Gemma kuoli vuonna 2017 vain kolme päivää sen jälkeen, kun diagnoosi akuutista myeloonisesta leukemiasta tuli lopulta ilmi.

Hiljattain Simon, 46, oli vieraana This Morning -ohjelmassa levittääkseen tietoutta eri verisyöpien oireista, kertoo Huffington Post. Gemmallakin oli oireita, mutta Simon kertoo, ettei hänellä ollut tuolloin niiden merkityksestä aavistustakaan.

– Merkit olivat niin ilmiselviä, kun ajattelen jälkeenpäin, mies toteaa.

"Yksi selvä merkki siitä, että jokin voi olla pielessä"

Kaksin pienen Ethan-poikansa jäänyt Simon kertoi ohjelmassa esimerkiksi, että hänen vaimollaan oli reidessään suuri mustelma, joka ei lähtenyt viikkojenkaan kuluessa pois.

Mies kertoo kysyneensä vaimoltaan, mistä mustelma oli peräisin. Gemma oli kaatunut kolmea viikkoa aiemmin, ja murtanut jalkateränsä, mutta mustelma ei ollut lähtenyt.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Tämä on yksi selvä merkki siitä, että jokin voi olla pielessä, mies varoittaa.

Terveyskirjaston mukaan akuutin leukemian oireita ovat muun muassa väsymys, luustokivut, verenvuodot erityisesti limakalvoilta, yleinen voinnin huononeminen sekä tulehdustaipumus. Yleinen hoitoon hakeutumisen syy on kuumeinen tulehdustauti.

Bloodwise-järjestön mukaan verisyövän oireita ovat lisäksi esimerkiksi:

Simon kehottaakin menemään lääkärin puheille, jos omaa epäselvää oirettaan ei voi selittää mitenkään.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja