"Vaikuttajakummit" kokoontuivat lastensairaalassa – näin julkkikset kertovat työstä!

Julkkikset saapuivat tapahtumaan Uudelle lastensairaalalle keskiviikkona 12. kesäkuuta.

MTV haastatteli "kummivaikuttajia" Lastenklinikoiden Kummien järjestämässä sidosryhmätapaamisessa Helsingin Uudessa lastensairaalassa keskiviikkona 12.6. Paikalla nähtiin muun muassa Elastinen, Uniikki, Robin Packalen, UMK-kilpailija Sara Siipola, sekä tubettajat Miska Haakana ja Nelli Orell.

Räppäri Elastinen on ollut mukana toiminnassa jo toistakymmentä vuotta. Nykyään mies on myös yksi Kummien hallituksen jäsenistä. Elastinen esiintyi tapahtumassa laulaen huippusuositun Eteen ja ylös -kappaleensa.

– Elastinen on ollut hyvin aktiivinen ja positiivinen voima. Hän on tuonut kummien työhön paljon sellaista, mitä hänen ammattitaustallaan voi tehdä, HYKS Lasten ja nuorten sairauksien toimialajohtaja Jari Petäjä kertoo.

Artisti Robin Packalen on tehnyt yhteistyötä Kummien kanssa jo vuodesta 2012 saakka. Packalen kertoo työn ja tapahtumien merkitsevän hänelle paljon.

– Olen kiertänyt paljon lastensairaaloita, ja aina kun on keikka jossain lastensairaalan lähistöllä, otan Kummeihin yhteyttä ja yritän käydä vierailemassa lapsia, Robin selittää.

– Olen itse lähtenyt niin nuorena musiikkihommiin, niin siksikin on merkannut paljon olla tässä mukana.

Packalen kertoo kohdanneensa Kummien kanssa tekemänsä yhteistyön aikana lukuisia potilaita, joiden terveydentilan ennusteet olivat synkkiä.

– Kummit lähettävät minulle usein kuvia ja kuulumisia potilaista, joita olen käynyt tapaamassa. Ne jäävät minulle koskettavimpina mieleen, kun näen vierailuni piristäneen motivaatiota kaivannutta lasta.

Tubettaja Miska Haakana muistelee aloittaneensa kummityön vuosien 2018-2019 aikana. Kun miestä pyydettiin vaikuttajakummiksi, innostui hän pyynnöstä heti.

– Hyvän olon tekeminen muille on auttanut jatkamaan osana toimintaa, Miska kertoo MTV:lle.

Haakanan muistelee matkan varrella useiden liikuttavien tilanteiden jääneen hänen mieleensä. Erityisesti hän muistaa päivän, jona hän vieraili Oulun psykiatrisella osastolla.

– Kävin siellä ystäväni kanssa, ja hämmästyin siitä, että siellä ei vierailla kovinkaan paljoa. Syynä on varmasti tietynlainen stigma psykiatrista osastoa kohtaan, Haakana pohtii.

Myös Sara Siipola kertoo tunteiden olleen pinnassa jo ensimmäisestä tapahtumasta lähtien. Sara aloitti kummitoiminnan vuoden alussa.

– Kannan titteliä ylpeänä, Siipola lausuu.

Lue myös:

    Uusimmat