Vaikuttaako vedenjuonti painonpudotukseen?

Tuntuuko vedenjuonti turhalta? Jos yrität pudottaa painoa, on vesilasillisten nauttimisesta hyvä apu.

Laihduttajia kehotetaan usein juomaan vettä, mutta miksi? Vaikuttaako veden juonti todella lopputulokseen?

– En usko, että vesi vaikuttaa suoraan painon putoamiseen. Uskon kuitenkin, että veden nauttiminen korreloi suoraan painonpudotuksen kanssa, sanoo Women's Health -sivuston haastattelma ravintoasiantuntija Brooke Alpert.

Vaikkei vedellä siis ole taianomaisia, rasvaa polttavia vaikutuksia, se voi silti auttaa kilojen karistamisessa.

Estä ylensyöminen ja unohda sokeriset juomat

Vedestä on apua monin tavoin. Ensinnäkin nesteytettynä pysyminen saattaa auttaa estämään ylensyömistä.

– Monet sekoittavat janon nälkään. Sen vuoksi he syövät ennemmin kuin juovat vettä, sanoo ravintoasiantuntija Keri Peterson.

Jos himoitset iltapäivän välipalaa ja haluat varmistaa, että sinulla todella on nälkä, juo ensin lasillinen vettä. Odota puoli tuntia ja katso sitten, oletko vielä nälkäinen. Huomioi, että jos pysyt koko ajan hyvin nesteytettynä, ei vääriä hälytyksiäkään tapahdu. Siksi kannattaa pitää vesipulloa koko ajan lähettyvillä ja hörppiä tasaisin väliajoin.

Ylensyömisen estämisen lisäksi vedestä on muitakin etuja. Kun juot vettä, juot epätodennäköisemmin muita juomia, kuten sokerisia ja runsaskalorisia limuja, mehuja tai smoothieita.

Vaikka vesi ei siis suoranaisesti painoa pudota, se on hyvä apukeino, jos haluat karistaa kiloja. Kun juot tarpeeksi vettä ja pysyt kunnolla nesteytettynä, pystyt paremmin pitämään kiinni ruokavaliotavoitteistasi ja terveellisestä painosta. Aloita terveellinen tapa jo heti aamusta suurella lasillisella vettä! Muista kuitenkin, että vettäkin voi juoda liikaa, vaikka se harvinaista onkin. Älä siis juo väkisin ja tauotta silloinkin, kun et ole lainkaan janoinen.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat