Mainos

Suomalaistukija katkaisee yhteistyön Niko Karin kanssa: "Ei ole onnistunut ollenkaan – mennyt hukkaan se homma"

2:30
Videolla Antti Aarnio-Wihuri kertoo Bottaksen ja F1-tallin sponsoroinnista.

Suomalaisyhtiö Wihuri ei jatka yhteistyötä F1-tallin Mercedeksen kanssa. Wihuri on toiminut Valtteri Bottaksen taustalla koko tämän F1-uran ajan. Samalla Wihuri katkaisi yhteistyön myös Niko Karin kanssa.

Wihurin pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Antti Aarnio-Wihurin mukaan yhtiö jatkaa GP3-kuljettajan Simo Laaksosen tukemista.

Karin kanssa yhteistyö päättyi viime kauteen.

– Laaksonen on menossa ylöspäin. Kari ei ole onnistunut ollenkaan. Se on mennyt vähän hukkaan se homma, Aarnio-Wihuri sanoo suoraan MTV Urheilulle.

– Katsoimme, että ei ole syytä jatkaa, Aarnio-Wihuri totesi perään Karin tilanteesta.

Wihurin nokkamiehen Aarnio-Wihurin mukaan yhtiön on tarkoitus jatkaa nuorten kuljettajien tukemista. Wihuri on ollut näkyvä taho Bottaksen lisäksi myös formuloiden "juniorisarjoissa" ajavien Karin ja Laaksosen takana.

– Kun löydämme jonkun sopivan tai sopivia tahoja, niin otamme ja lähdemme tekemään ohjelmaa.

– Eivät nämä tuoreet päätökset tarkoita sitä, että lopettaisimme koko homman, Aarnio-Wihuri sanoo suomalaiskuskien sponsoroinnista.

Wihuri perusteli Mercedeksen ja täten Bottaksen tukemisen lopettamista ”yhteistyön hirvittävällä kalleudella”.

– Tuohon laitetulla rahalla pystymme nostamaan 5-6 nuorta kuskia ”ylös”. Emmekä loppupeleissä saaneet tästä sellaista hyötyä, mitä saimme aikanaan, Aarnio-Wihuri kertoi.

Wihurin päätös on kuitenkin merkittävä juttu, sillä suomalaisyhtiö on ollut Bottaksen taustajoukoissa tämän koko F1-uran ajan.

– Saa nähdä, että onko tämä negatiivinen uutinen ja saamme kaikki niskaamme. Vai käykö niin, että nuoret kuskit tulevat kimppuumme ja sanovat, että ”minä olen se seuraava F1-mies”, Aarnio-Wihuri pohtii ääneen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.