"Vaikeaksi menee" – ethän pukeudu näin kampaajalle?

Väriä loskaan: Suomalaiset ovat harmaita pukeutujia – näin saat väriä vaatekaappiin ekologisesti 5:18
KATSO MYÖS: Beyond Retron Juliana Mota vinkkaa, kuinka mustaan arjessa luottava pukeutuja voi maltilla lisätä väriä vaatekaappiinsa.

Älä pukeudu näin kampaajalle.

Kampaajan tuolissa kappa päällä voi sattua asiakkaan puolesta täysin vältettävissä olevia virheitä.

– Hankalimpia ovat asiakkaat, jotka eivät pysy leikatessa paikallaan, kertoo Suomen Hiusyrittäjät ry:n puheenjohtaja ja parturi-kampaajamestari Sini Silfvenius-Bart.

Kaikki eivät voi levottomuudelle mitään, mutta jokainen voi miettiä, mitä kampaajalle pukee päällensä. Asiakas saattaakin laittaa erehdyksessä ylleen hiusammattilaisen työtä haittaavia vaatteita. Pahimmassa tapauksessa vaate voi jopa mennä pilalle.

– Yleinen virhe liittyy pukeutumiseen. Jos asiakkaalla on ihan järkyttävän tiukka poolopaita eikä mitään aluspaitaa alla ja on tulossa hiustenpesuun ja värjäykseen, niin vaikeaksi menee, Silfvenius-Bart kertoo.

"Tuntuu hurjalta, että kampaaja joutuisi korjausvastuuseen"

Silfvenius-Bart toivoo, etteivät asiakkaat laittaisi kampaajalle kalleimpia ja tiukimpia merkkivaatteita. 

– Kampaamoissa on toki erilaisia käytäntöjä. Tiedän tapauksia, joissa asiakkaan vaatteeseen on mennyt vaalennusväriä, josta on jäänyt jälki asiakkaan paitaan. Tuntuu hurjalta, että kampaaja joutuisi korjausvastuuseen paidasta, joka on kuin hiihtohuppu, hän pohtii.

Jos kampaaja huomauttaa vaatteesta, tekee hän luultavasti niin asiakkaan parasta ajatellen.

– Eihän kukaan halua tahallaan kenenkään vaatteita sotkea, mutta vahinkoja voi valitettavasti kaikille käydä, hän kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat