Vaihtuuko ikonisen automallin nimi? Alkuperäiskansan edustaja: "Nimemme lätkäiseminen auton kylkeen ei ole kunnioittavaa"

Jeep Grand Wagoneer palaa markkinoille lähes 30 vuoden jälkeen 8:02
Jeep Grand Wagoneer palaa markkinoille lähes 30 vuoden tauon jälkeen.

Jeep saattaa vaihtaa perinteikkään Cherokee-mallinsa nimen.

Cherokeet ovat Pohjois-Amerikan suurin alkuperäiskansa. Cherokee on myös Jeepin, amerikkalaisen autovalmistajan, suosikkimallin nimi. Ei kuitenkaan välttämättä enää kauan.

Cherokee-johtaja Chuck Hoskin Jr. on pyytänyt autovalmistajaa lopettamaan kansansa nimen käyttämisen automallin nimenä. Asia nousi ilmi kirjeessä, joka lähetettiin yhdysvaltalaiselle Car and Driver -julkaisulle.

– Olen varma, että taustalla on ollut vain ja ainoastaan hyvä aikomus, mutta nimemme lätkäiseminen auton kylkeen ei ole kunnioittavaa.

Jeep on aiemmin viitannut Cherokee-nimen olevan kunnianosoitus.

– Paras tapa kunnioittaa meitä on tutustua itsenäiseen hallintoomme, rooliimme tässä maassa, historiaan, kulttuuriimme, kieleemme ja käydä merkityksellistä keskustelua valtion tunnustamien heimojen kanssa kulttuurisesta lainaamisesta, Hoskin kertoi kirjeessään.

Stellantis on Jeepin nykyinen omistaja, ja yhtiön pääjohtaja Carlos Tavares kertoo suhtautuvansa pyydettyyn nimimuutokseen myönteisesti ja yhtiönsä olevan "valmiimpi kuin koskaan" käymään asiasta avointa ja kunnioittavaa keskustelua Cherokee-johtajan kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat