Vaihtoautoketjun tilastot paljastavat: Tässä on hintaraja, jonka alapuolella manuaalivaihteiset autot käyvät kaupaksi

Käytettyä autoa ostamassa? Tässä vinkit autokaupoille 2:21
Käytettyä autoa ostamassa? Tässä vaihtoautoketju Kamuxin vinkit sudenkuoppien välttämiseksi.

Vaihtoautoketju Kamux kertoo tiedotteessaan, missä hintaluokassa manuaalivaihteisten autojen kysyntä on suurinta, ja milloin asiakkaat kääntevät katseensa suosiolla automaatteja kohti.

Kerroimme viime viikolla Audin lopettavan manuaalivaihteisten autojen tuomisen Suomeen. Muutoksella tuskin on sen suurempaa vaikutusta saksalaisvalmistajan autojen menekkiin Suomessa, sillä tähän asti niiden osuus merkin uusien autojen myynnistä on ollut prosentin luokkaa.

Audia maahantuovan K-Auton viestintäpäällikkö Riitta Karjalainen kertoi MTV Uutisille, että muutos on luonnollinen, sillä täyssähköautoihin siirtyessä käsivalintaisten vaihteistojen määrä vähenee joka tapauksessa.

– Toki siellä varmaan on vielä muutamia asiakkaita, jotka valitsisivat manuaalivaihteiston, mutta kuten sanottua, osuus on todella pieni, hän totesi.

Käytetyissä autoissa ero on pienempi, mutta silti merkittävä

Vaihtoautoissa suhteet ovat ymmärrettävästi vähän toisin, mutta kuten Kamuxin tilastot osoittavat, ei manuaalilla ole niissäkään jakoa automaattia vastaan.

– Automaattia halutaan selkeästi enemmän ja enemmän. Karkeasti voi sanoa, että yli 15 000 euroa maksavat autot halutaan yleensä automaatteina, Espoon Kamuxin myyntipäällikkö Vili-Petteri Luoto kertoo yhtiön tiedotteessa.

Tämä ymmärrettävästi näkyy myös tarjonnassa. Kamuxin tiedotteen mukaan kaikista heillä myynnissä olevista autoista jo reilusti yli 70 prosenttia on automaatteja. Manuaalivaihteisia autoja Luoto kertoo ostettavan enää lähinnä pienissä autoluokissa.

Luodon mukaan automaattivaihteinen auto myös pitää arvonsa "huomattavasti paremmin" kuin manuaalivaihteinen.

Ajamista helpottaville varusteille on kysyntää

Automaattivaihteiden lisäksi kysyttyjä varusteita ovat myös muut ajamista helpottavat ja liikenneturvallisuutta parantavat varusteet, kuten adaptiivinen vakionopeudensäädin, peruutuskamera ja led-valot. Kalliimman hintaluokan autoissa suosiotaan on Luodon mukaan kasvattanut aktiivinen kaistavahti.

Sen sijaan perinteisten peruutustutkien suosio on hiipunut varsinaisten peruutuskameroiden kysynnän kasvaessa.

Lähteet: Kamux, Audi

Lue myös:

    Uusimmat