Vahvoja värejä pienessä tilassa? Luo tilantuntua yllättävillä sisustusratkaisuilla

Yhä useammat suomalaiset asustavat pienissä asunnoissa. Pieniinkin tiloihin saa kuitenkin tilantuntua hauskoilla sisustusvinkeillä.

Sisustusratkaisuja kannattaa muuttaa ajoittain, että asunnossa on miellyttävä viettää aikaa. Pieniinkin asuntoihin saa tilantuntua rohkeilla ja yllättävillä ratkaisuilla.

Huonekalujen monipuolisuus

Pieniä tiloja sisustaessa täytyy miettiä todella tarkkaa mihin mitäkin neliömetriä käyttää. Valitse huonekaluja ja muita sisustuselementtejä, jotka toimivat useissa eri tiloissa. Tällaisia tuotteita ovat esimerkiksi moderni kahvipöytä, erikoisesti kuvioitu tuoli tai katosta roikkuva hyllykkö.

Leikkisät kuosit

Valitse rohkeasti leikkisä tapetti ja huomaa, kuinka yksiväriset huonekalut aivan kuin puskevat seinän läpi. Erikoista kuosia tulee kuitenkin käyttää vain pienissä määrissä, sillä muuten huone saattaa näyttää sekavalta.

Viileät väriyhdistelmät

Saadaksesi asuntoosi lisää tilantuntua kannattaa yhdistellä saman värin eri sävyjä taitavasti tilan sisustuksessa. Maalaa seinä esimerkiksi siniseksi ja valitse huonekaluja, jotka ovat väritykseltään turkoosia, tumman sinistä tai koboltinsinistä.

Yhdistele mustan värin kanssa

Tilantuntua luodakseen ensimmäisenä vaihtoehtona mieleen ei luultavasti tulisi maalata huoneen seinää mustaksi. Mustaa voi hyödyntää sisustuksessa, mutta kannattaa kuitenkin maalata alempi osa seinää esimerkiksi valkoisella ja vain ylempi osio mustalla. Yhdistä rohkea maalaus mustien, valkoisten ja graafisesti mielenkiintoisten huonekalujen kera.

Hyödynnä väripilkut

Tilantunnetta saa luotua myös maalaamalla pienen osa seinästä jollain iloisella ja yllättävällä värillä. Maalaa esimerkiksi kirjoituspöydän takana oleva seinäkaitale mintunvihreällä maalilla.

Maalaa alkovi

Useissa pienemmissä asunnoissa on alkovi, jonne tavanomaisesti laitetaan sänky. Maalaa alkovi mieleisellä värillä. Älä kuitenkaan maalaa tilaa lattiasta kattoon, vaan jätä reunoille hieman tilaa. Maalaa loput seinästä jollain sopivalla maalilla. Näin syntyy sellainen vaikutelma, että huoneen sisällä olisi vielä toinen huone.

Lue lisää:

Lähde: Real Simple

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Uusimmat