Vahvistus tuli – NHL-pelaajat palaavat olympialaisiin!

NHL-pelaajat saavat pelata vuoden 2026  ja vuoden 2030 olympiakisoissa.

Uutisesta kohistiin jo hyvissä ajoin perjantaina ja lopulta se sai sinettinsä, kun NHL-komissaari Gary Bettman kertoi tiedotustilaisuudessa, että NHL-pelaajat saavat kuin saavatkin pelata vuoden 2026 Milanossa ja Cortina d'Ampezzossa järjestettävissä olympialaisissa The Athleticin ja TSN:n toimittajan Chris Johnstonin mukaan. Vuoden 2030 kisaisäntää ei ole vielä valittu.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

NHL-pelaajilta on jäänyt useat olympialaiset väliin, koska NHL ei ole päästänyt pelaajiaan olympiaturnaukseen, joka on keskellä NHL-kautta. Esimerkiksi pelaajien vakuutuksista on ollut vääntöä.

NHL-pelaajat eivät ole pelanneet olympialaisissa vuoden 2014 jälkeen. Sotshin kisoissa Suomi otti pronssia ja Kanada voitti kultaa. NHL-pelaajat ovat edellisen kerran pelanneet kansainvälisessä turnauksessa vuoden 2016 World Cupissa.

Tänään vahvistettiin myös tieto jääkiekon neljän maan huipputurnauksesta, jossa Suomikin on mukana. Muut mukana olevat joukkueet ovat Rutosi, USA ja Kanada. Turnaus pelataan helmikuussa 12.2.-20.2. kahdessa kaupungissa, joista toinen on Kanadassa ja toinen Yhdysvalloissa.

Klo 20.46 lisätty tieto, että NHL-pelaajat saavat pelata myös vuoden 2030 olympiakisoissa.

Lue myös:

    Uusimmat