Mainos

Vahvistaa lihaksia ja polttaa huimasti kaloreita – puutarhanhoito on liikuntaa parhaimmillaan

Puutarhanhoito on tunnetusti rentouttavaa puuhaa. Moni kuitenkin unohtaa, että se on samalla myös erittäin tehokasta liikuntaa. 

Puutarhanhoito on monen mielestä mukavaa kesäpuuhaa, jonka parissa vierähtää tunti jos toinenkin. Tämä harrastus antaa sinulle kauniin pihan lisäksi myös terveemmän kehon ja mielen.

Kaloreita palaa

Tunti puutarhassa kuluttaa lähes huomaamatta runsaasti kaloreita. 

Rikkaruohojen karsiminen 400 kcal/h

Nurmikon ajo 250–350 kcal/h

Raskas maisemointi 400–600 kcal/h

Haravointi 350–450 kcal/h

Kukkien istutus 200–400 kcal/h

Kukkien kastelu 120 kcal/h

Tekee hyvää elimistölle

Säännöllinen altistuminen maaperän bakteereille tekee hyvää sekä vastustuskyvyllesi että immuunijärjestelmällesi. Ei ole siis sattumaa, että puutarhanhoidon sanotaan pitävän sinut terveenä.  

Suojaa sydäntä

Puutarhahoito on liikuntaa, joka vahvistaa luonnollisesti sydäntäsi ja parantaa kestävyyttäsi. Nämä seikat puolestaan vähentävät riskiä sairastua sydän- ja verissuonisairauksiin.

Vahvistaa lihaksia

Lapiointia ja kyykistelyä sisältävässä puutarhanhoidossa lähes jokainen kehon lihas työskentelee aktiivisesti. Erityisesti selkä, käsivarret ja reidet joutuvat kunnolla töihin. Vahvat lihakset parantavat muun muassa ryhtiä ja ehkäisevät lukuisia terveysongelmia.

Parantaa tasapainoa

Säännöllinen puutarhanhoito vahvistaa nilkkojen ympärillä olevia lihaksia, mikä puolestaan parantaa tasapainoa ja liikkuvuutta. Tämä voi auttaa ehkäisemään kaatumisia ja siitä johtuvia vammoja.

Vähentää stressiä

Puutarhassa puuhailu vähentää stressihormoni kortisolin tasoa elimistössä. Stressin vähentyessä yleinen mielenterveys, rentoutuminen ja unen laatu kehittyvät parempaan suuntaan.

Video: Puutarhassa puuhaillessa kannattaa muistaa suojata iho auringonpaahteelta. Aurinko voi aiheuttaa ihoon vakaviakin seurauksia. 

2:53

Lähde: Housebeautiful  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.