Vahvasti kisan avannut Esapekka Lappi: Perjantai on tosi tärkeä, aamun osalta riittää mietittävää

Ogier osuu porttiin testierikoiskokeella 1:49
Ogier osui avonaiseen porttiin torstain testierikoiskokeella.

Citroenin Esapekka Lappi aloitti Sardinian MM-rallin räväkästi.

Lappi jäi torstai-illan lyhyellä yleisöerikoiskokeella vain kymmenyksen pohja-ajan tehneestä tallikaveristaan Sebastien Ogierista.

- Toivottavasti pystymme ajamaan samaa kyytiä kuin viime vuonna täällä. Odotan todella innolla kisaa. Täällä on vielä suurempi tekijä se, että tiet puhdistuvat mitä enemmän autoja menee. Siinä mielessä meidän tilanne on hyvä, vasta kymmenentenä MM-sarjassa oleva Lappi totesi Algheron huoltoparkissa.

- Perjantai on siksi tosi tärkeä päivä. Kuumuus on myös yksi ratkaiseva tekijä. Auton kanssa voi tulla jotain, mitä ei ole aiemmin ollut. Rengasvalinnat ovat myös haastavat. Iltapäivä on suhteellisen selkeä, mutta aamun osalta riittää mietittävää, Lappi jatkoi.

Fordin Teemu Suninen oli Ittiri Arenan pyörityksessä viidenneksi nopein 1,9 sekuntia Ogieria perässä. Toyotan Jari-Matti Latvala jäi puolestaan neljä sekuntia kärjelle vain kahden kilometrin mittaisella erikoiskokeella.

- Vesilammikossa menetin pidon ja ajoin leveäksi, koska jarrut eivät toimineet. Auto ei ollut hyvä ajettava. Vetoni oli tosi huono. En ole ollenkaan tyytyväinen, Latvala tuskasteli.

Skodan Kalle Rovanperä oli heti oivassa vauhdissa. Rovanperä tykitti R5-luokituksen autojen kategoriassa pohjat kolmen kymmenyksen erolla ennen Citroenin Mads Östbergia.

Lue myös:

    Uusimmat