Kalle Rovanperältä suoraa puhetta: "Ei voi missään nimessä olla tyytyväinen"

1:44
Videolla Kalle Rovanperän kommentit perjantaipäivän ajojen jälkeen.

Kalle Rovanperä selvitti kunnialla läpi Katalonian MM-rallin perjantain erikoiskokeet, mutta kärki karkasi suomalaiskuljettajalta.

Rovanperällä oli aamulla vaikeuksia renkaiden kanssa espanjalaisilla asvalttiteillä, mutta iltapäivällä Toyota-pilotti oli paremmassa vauhdissa. Rovanperä on avauspäivän kuuden erikoiskokeen jälkeen rallissa viidentenä 38 sekuntia kärjestä.

– En voi missään nimessä olla tyytyväinen. Oli tietenkin ihan selvää, ettei ole helppoa olla voittokamppailussa mukana. Mutta totta kai aina haluaisi olla palkintosijan tuntumassa, Rovanperä totesi MTV Urheilulle saavuttuaan iltahuoltoon.

Rovanperällä on matkaa vajaat 20 sekuntia kolmospaikalla ajavaan tallikaveriinsa Sebastien Ogieriin.

– Aamulla meillä oli liian vaikeaa. Mutta siihen voi olla tyytyväinen, että teimme iltapäivällä parannusta.

Toyota Yaris WRC -auton säädöt eivät ole olleet täysin mieleiset Rovanperälle. Myös ajotyylissä on yhä hiomista.

– Autoa on muutettu koko ajan testipätkästä lähtien, jotta saisimme balanssin ja oman fiiliksen paremmaksi. Nyt kun auto parani toiselle lenkille, oli helpompi parantaa ajamista.

Katalonian MM-ralli jatkuu lauantaina, jolloin kurvaillaan kaikkiaan seitsemän erikoiskoetta.

– Huomenna on pätkiä, joita muut kuljettajat ovat ajaneet aiemmin näillä autoilla. Ei ole helppoa päästä samaan vauhtiin. Tänään oli kaikille uusia pätkiä, mikä on aina meille helpompi, Rovanperä tuumi.

Hyundain Thierry Neuville johtaa Katalonian MM-rallia perjantain jälkeen, mutta Toyotan Elfyn Evans on vain 0,7 sekunnin päässä belgialaisesta. Ogier on jäänyt kärjestä 19,4 sekuntia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja