Kalle Rovanperä selvitti painajaismaista perjantaita – "Auto piti saada turvallisesti huoltoon"

3:15
Tulosruutu teki selkoa Sardinian MM-rallin avauspäivän tapahtumista.

Sardinian MM-rallin avauspäivä oli suomalaisittain kaksijakoinen. M-Sport Fordin Teemu Suninen on perjantain kuuden erikoiskokeen jälkeen kisassa toisena, mutta tallikaveri Esapekka Lappi jäi matkan varrelle moottorivian vuoksi ja Toyotan Kalle Rovanperä menetti paljon aikaa teknisiin ongelmiin.

Rallin johdossa ajaa kisan puolustava voittaja, Hyundai-kuski Dani Sordo 17,4 sekunnin turvin ennen Sunista. Kolmantena on Hyundain Thierry Neuville ennen Toyotan Sebastien Ogieria.

Aamun avauspätkä oli jopa mykistävä, kun lyötiin sekunti per kilometri kaikkia muita päihin. Iltapäivästä jäi rengasvalinta harmittamaan. Meillä oli tieto, että tien lämpötila on 30 astetta, mutta se ehti juuri mennä varjoon, kun oli meidän ajovuoromme, Suninen summasi.

– Tien lämpötila laski lähes kymmenen astetta, minkä vuoksi meidän kaksi kovaa rengasta eivät olleet tarpeen. Tällä kertaa tuli virhe tehtyä sillä puolella. Informaatio ei ollut tarpeeksi hyvä.

Rovanperällä ohjausvika

Myös Toyotan Kalle Rovanperällä riitti haasteita. Aamun väärät rengas- ja säätövalinnat saivat jatkoksi arviolta puolitoista minuuttia maksaneen ohjausvian iltapäivällä.

– Sen vian jälkeen haluttiin vain ajaa rauhassa pätkät läpi, että saadaan auto turvallisesti huoltoon. Toki tällaiset jutut turhauttavat, mutta ei niille mitään voi. Joskus tekee itse virheitä ja joskus vika tulee autoon, Rovanperä sanoi.

– Ei tässä oikeastaan enää hirveästi tavoitetta ole tähän kisaan. Kun on ensimmäisenä tai toisena autona tiellä lauantaina, niin siinä on luvassa aika pitkä päivä auratessa tietä.

Suninen oli viime vuonna juuri toisella sijalla Sardiniassa. Jokelalainen yrittää pitää maltin mielessä, vaikka hinku podiumille on kova.

– Olisi se siistiä olla palkintokorokkeella, mutta edelleen sijoitus viiden joukossa tyydyttää. Näillä testimäärillä ja budjeteilla, mitä meillä on, ei voi liikoja toivoa, Suninen sanoi.

– Täytyy nyt mennä näillä, mitä on, ja koettaa ajaa hyvä päivä lauantaina. Tänään oli kyllä ihan kaikki pelissä.

Lauantaina Sardiniassa ajetaan kuusi erikoiskoetta. Ralli päättyy sunnuntaina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja