Vahva ihminen on myös herkkä – 8 väitettä itsevarmuudesta murrettavana

Itsevarmuus ei tarkoita samaa kuin ylimielisyys tai itsekeskeisyys. 

Itsevarmat ihmiset ovat upeita, rohkeita, itsenäisiä, vahvoja ja vakuuttavia. He tietävät, mitä haluavat, eivätkä pelkää ottaa sitä. Tämä saattaa aiheuttaa muissa kateutta.

Itsevarmat ihmiset eivät synny sellaisina, vaan itsevarmuus ja itsenäisyys ovat vuosien työn tulosta. He ovat kohdanneet elämässään vaikeuksia ja ylittäneet lukemattomia esteitä samalla kun toiset ovat aina tukeutuneet esimerkiksi vanhempiinsa.

Ennen kuin tyrmäät itsevarmat tyypit tunnottomiksi, kaikkitietäviksi, pelottomiksi ja itsekkäiksi, korjaa nämä väitteet oikeiksi:

1. He eivät ole herkkiä

Väite: Itsevarmaa ihmistä kuulee toisinaan sanottavan tunteettomaksi. Sellaiseksi, jonka sydän ei koskaan säry, eivätkä sanat satuta. He eivät murehdi ihmissuhteitaan keskellä yötä, saati muutenkaan juuri välitä muiden mielipiteistä. He ovat puhtaasti itsekkäitä.

Väärin! Itsevarmoilla ihmisillä on myös heikot hetkensä. Itsevarmuus ei tarkoita, etteikö ihminen olisi yhtä tunneherkkä kuin kuka tahansa muukin.

2. He eivät pidä kehuista

Väite: Itsevarmat ihmiset vastaavat kohteliaisuuksiin tai kehuihin tympeämmin kuin muut. He saattavat töksäyttää vain ”kiitos” osoittamatta suuria tunteita, kun taas toiset latelevat helposti kehujalle kiitokset, vastakehut ja rakkaudentunnustukset.

Väärin! Itsevarmakin ihminen tarvitsee kauniita sanoja ja tunnustusta onnistumistaan.

3. He tietävät kaikesta kaiken

Väite: Itsevarmat ihmiset ovat älykkäitä ja nokkelia. Se tekee heistä itsevarmoja.

Väärin! Kukaan ei voi tietää kaikkea, mikä on täysin hyväksyttävää. Itsevarmat ihmiset hyväksyvät tekemänsä virheet, eivätkä tee niitä uudestaan.

4. He eivät pelkää mitään

Väite: Itsevarmat ihmiset ovat pelottomia. He eivät koskaan pelkää epäonnistumisia, kuolemaa, yksinäisyyttä tai epäonnista elämää.

Väärin! Vahvimmatkin ihmiset pelkäävät aina jotain. Erona on kuitenkin tämä: vahva ja itsevarma ihminen ei antaudu pelon uhriksi. Kun itsevarma ihminen kohtaa haasteita tai epäonnistumisia, hän ei anna periksi, vaan vain voimistuu ja kasvattaa uskoaan.

5. He eivät välitä muiden mielipiteistä

Väite: Itsevarmaa ihmistä muiden mielipiteet eivät koskaan hetkauta.

Väärin ja oikein! Itsevarma ihminen tekee mitä haluaa, koska hän ei anna kenenkään toisen mielipiteen tulla tielleen. He, joilla on heikko tahdonvoima, antavat puolestaan muiden kontrolloida tekemisiään. He myös pelkäävät tehdä yhtikäs mitään ilman muiden hyväksyntää.

6. Heihin ei koskaan satu

Väite: Vahvat ihmiset eivät koskaan tunne tunteiden tuskaa.

Väärin! Itsevarmat ihmiset tuntevat yhtä lailla kipua kuin kuka tahansa muu. Elämän vastoinkäymiset koskettavat itsevarmaa ihmistä yhtä paljon.

7. He eivät kykene rakastamaan

Väite: Monella itsevarmalla ihmisellä on vaikeuksia näyttää tunteitaan.

Oikein! Se ei kuitenkaan tarkoita, etteivätkö he rakastaisi – eritoten elämää. He saattavat vain käyttää rakkauden tunnustamisessaan vähemmän sanoja – ja enemmän tekoja.

8. He ovat itsekeskeisiä

Väite: Itsevarmat ihmiset myös kävelevät itsevarmasti ja uskovat omiin taitoihin ja kykyihin.

Oikein! Se ei kuitenkaan tarkoita, etteivätkö he kunnioittaisi muita ja tarvittaessa syöksyisi apuun.

Lähde: Womanitely

Lue myös:

    Uusimmat