Vahinko voi käydä kalliiksi – autojen korjauskustannukset kasvussa

Suomessa korvataan vuosittain vapaaehtoisten autovakuutusten kautta korvauksia yli 400 miljoonalla eurolla. Keskimääräinen autovakuutuksesta maksettu korvaus on yli tuhat euroa. Summa pätee niin uudempien kuin vanhempien autojen vahingoissa, siksi oman ajoneuvon autovakuutus on tärkeä vahinkotilanteessa.

Vapaaehtoisesta autovakuutuksesta korvattavia vahinkoja raportoidaan vuosittain yli 400 000. Käytännössä tämä tarkoittaa, että Suomessa tapahtuu yksi autovahinko noin kerran 1,5 minuutissa. Näistä vahingoista suurin osa, noin 40 prosenttia, on törmäysvahinkoja.

– Keskimäärin autovakuutuksesta maksettu korvaus on runsaat tuhat euroa. Yleisesti saatetaan olla siinä käsityksessä, ettei vanhemman ajoneuvon vahinko ole iso kulu, mutta kolaritilanteessa keskikorvaus on merkittävä myös vanhemmalla autolla, sanoo korvauspäällikkö Sami Salonen Ifistä.

Korjauskustannusten kasvuvauhti on ollut merkittävää viimeisten vuosien aikana. Tilastokeskuksen mukaan pelkästään korjauskustannukset ovat nousseet 28 prosenttia seitsemässä vuodessa. Kuluttajahintoihin peilatessa tämä tarkoittaa, että korjauskustannukset ovat nousseet 9 prosenttia nopeammin.

Ifin tilastojen mukaan henkilöautokannan autovakuutusaste on edelleen korkea, mutta laskussa. Tämä johtuu siitä, että henkilöautokanta vanhenee, lisäksi vanhempien autojen vakuuttamisaste on alhainen ja laskee edelleen.

Vapaaehtoisesta autovakuutuksesta korvattava törmäysvahinko laskee bonusta 20 prosentilla. Autovakuutuksen laajuus ja ehdot kannattaa aina tarkistaa omasta vakuutusyhtiöstä.

Lähde: Deski

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja