Vahaliidut, purkka, vesivärit – näin pääset eroon lasten aiheuttamista tahroista

Lapsiperheessä pyykinpesu on jokapäiväinen askare, mutta hankalimmat tahrat aiheuttavat päänvaivaa rutinoituneimmallekin pyykkääjälle. Kokosimme alle tehokkaita puhdistusvinkkejä.

Testaa näitä keinoja, kun haluat saada lasten tahraamat kamppeet putipuhtaiksi:

Vahaliitu

Aseta vaate tahrapuoli alaspäin talouspaperipinon päälle. Suihkuta sitten tahraan nurjalta puolelta WD-40-monitoimitainetta ja anna vaikuttaa viisi minuuttia. Käännä vaate ja suihkuta uudestaan. Huuhtele hyvin. Hiero nestemäistä astianpesuainetta tahrakohtaan ja huuhtele uudestaan. Jos tahra ei häviä, hiero siihen tahranpoistoainetta ja pese korkeimmassa pesulapun sallimassa lämpötilassa.

Liima, purkka ja tarrat

Irrota tylsällä veitsellä niin paljon sotkua kuin mahdollista. Purkan irrottaminen helpottuu, kun hierot sitä ensin jääpalalla. Lisää tahraan voiteluainetta, kuten glyseriiniä, raaputa sitten loputkin irti ja huuhtele. Mahdollisesta tahrasta pääset eroon, kun hierot siihen nestemäistä astianpesuainetta. Pese lopuksi pyykinpesukoneessa.

Maali

Tuore vesiväri- tai akryylimaalitahra lähtee pesemällä kylmässä vedessä. Kun tahra kuivuu, sen poistaminen voi olla hankalaa. Voit kokeilla sappisaippuaa tai seuraavaa keinoa: Taputtele tahran päälle pyykinpesunesteestä ja vedestä sekoitettu liuos. Kun tahra pehmenee, raaputa sitä varovasti irti tylsällä veitsellä. Toista niin monta kertaa, että tahra on lähes hävinnyt ja pese lopuksi pyykinpesukoneessa.

Ruoho

Esikäsittele tahra sappisaippualla, tahranpoistoaineella tai nestemäisellä pyykinpesuaineella. Pese entsyymipitoisella valkopesuaineella. Jos pesu ei tepsi, kokeile denaturoitua spriitä. Testaa sitä ensin pieni määrä kankaan kääntöpuolelle, jotta näet, ettei sprii tuhoa kangasta. Voit myös valkaista tekstiilin, jos kloorivalkaisu on sallittu.

Pihka

Irrota mahdollisimman paljon tylsällä veitsellä tai lusikalla. Hiero sitten tahraan voiteluainetta, kuten glyseriiniä. Anna vaikuttaa ja huuhtele. Jos tahra ei irtoa, lisää tahranpoistoainetta ja pese sitten pyykinpesukoneessa. Myös denaturoitu sprii voi tepsiä tahraan. Käsistä pihka irtoaa voin tai margariinin avulla.

Lähteet: Martat, RealSimple

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat