Pizzasta voi saada samaan aikaan herkullisen ja terveellisen, kun osaa valita oikeat raaka-aineet.
Perinteinen pizzeriapizza sisältää usein kammottavat määrät hiilihydraatteja, rasvaa ja suolaa. Kun valmistat pizzan itse kotioloissa, saat perinteisestäkin versiosta helposti terveellisemmän. Jos vielä kiinnität erityistä huomiota raaka-aineisiin, voi pizzaa jopa kutsua superterveelliseksi!
Kokeile vähähiilihydraattista pizzareseptiä, jossa pizzapohjan valmistamiseen ei käytetä lainkaan jauhoa. Pizza ei tietenkään maistu aivan samalta kuin perinteinen versio, mutta on taatusti herkullinen ja mainio vaihtoehto niille, jotka haluavat gluteenittoman ja vähähiilihydraattisen version. Pizzapohjan valmistamiseen käytetään jauhojen sijaan kukkakaalia.
Pizzan täytteeksi voit valita esimerkiksi vähäsuolaista tomaattikastiketta, juustoa, sieniä ja kanaa.
Pizzapohja kukkakaalista
Ainekset:
1 kukkakaali
0,8 dl raastettua vähärasvaista mozzarellajuustoa
0,8 dl raastettua parmesanjuustoa
0,5 tl kuivattua basilikaa
0,5 tl kuivattua oreganoa
0,5 tl valkosipulijauhetta
1/4 tl chilimaustetta/-hiutaleita
1 kananmuna
