Vähähiilihydraattinen ja terveellinen pizza – pohja valmistuu yllättävästä aineksesta

Pizzasta voi saada samaan aikaan herkullisen ja terveellisen, kun osaa valita oikeat raaka-aineet.

Perinteinen pizzeriapizza sisältää usein kammottavat määrät hiilihydraatteja, rasvaa ja suolaa. Kun valmistat pizzan itse kotioloissa, saat perinteisestäkin versiosta helposti terveellisemmän. Jos vielä kiinnität erityistä huomiota raaka-aineisiin, voi pizzaa jopa kutsua superterveelliseksi!

Kokeile vähähiilihydraattista pizzareseptiä, jossa pizzapohjan valmistamiseen ei käytetä lainkaan jauhoa. Pizza ei tietenkään maistu aivan samalta kuin perinteinen versio, mutta on taatusti herkullinen ja mainio vaihtoehto niille, jotka haluavat gluteenittoman ja vähähiilihydraattisen version. Pizzapohjan valmistamiseen käytetään jauhojen sijaan kukkakaalia.

Pizzan täytteeksi voit valita esimerkiksi vähäsuolaista tomaattikastiketta, juustoa, sieniä ja kanaa.

Pizzapohja kukkakaalista

Ainekset:
1 kukkakaali
0,8 dl raastettua vähärasvaista mozzarellajuustoa
0,8 dl raastettua parmesanjuustoa
0,5 tl kuivattua basilikaa
0,5 tl kuivattua oreganoa
0,5 tl valkosipulijauhetta
1/4 tl chilimaustetta/-hiutaleita
1 kananmuna

Laita uuni esilämpenemään 230 asteeseen pizzakiven kanssa.

Pese ja kuivaa kukkakaali. Erottele kukkakaalin kukinnat ja pilko ne pieneksi. Lisää kukkakaalin palaset tehosekoittimeen ja hienonna varovasti pieniksi palasiksi. Laita hienonnettu kukkakaali kulhossa mikroon lämpenemään 4 minuutiksi.

Kun kukkakaali on hieman jäähtynyt, purista palasista ylimääräinen vesi keittiöpyyhkeen avulla.

Sekoita kulhossa raastettu juusto, basilika, oregano, valkosipulijauhe, chilijauhe ja kananmuna. Sekoita kukkakaalin palaset joukkoon käsin, kunnes seos alkaa tuntua taikinamaiselta.

Levitä pöydälle leivinpaperia ja öljyä se. Muotoile taikinasta pizzapohja öljytyn leivinpaperin päälle.

Lisää haluamasi täytteet ja paista uunissa pizzakiven päällä 15-18 minuuttia tai kunnes juuston pinta on saanut sopivasti väriä.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat