Vaativatko naiset autoiltaan enemmän kuin miehet? – "Moni mies tuntuu ajattelevan, että..."

Käytettyä autoa ostamassa? Tässä vinkit autokaupoille 2:21
Mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota käytettyä autoa ostaessa? Vaihtoautoketju Kamux antaa vinkkejä videollaan.

Vaihtoautoketjun kysely paljasti sukupuolten välisiä eroja siinä, mitkä asiat koetaan autossa tärkeiksi.

Vaihtoautoketju Kamuxin teettämästä Suomalaiset autokaupoilla 2022 -kyselystä selviää, että käytetyn auton ostajalla on listallaan kolme vaatimusta, jotka ovat tärkeydessään ylitse muiden.

Auton luotettavuuden nimesi tärkeimmäksi ominaisuudeksi 96 prosenttia vastaajista. Turvallisuus (94 %) ja ajo-ominaisuuksien miellyttävyys (93 %) koettiin seuraavaksi tärkeimmiksi.

Sen sijaan vetokoukku nousi kyselyssä arvoon arvaamattomaan, kun lähes 30 prosenttia piti sitä erittäin tärkeänä. Esimerkiksi auton arvon säilymisellä ei ollut kyselyn runsaalle tuhannelle vastaajalle yhtä suurta merkitystä.

Etenkin miehet pitivät vetokoukkua hyvin tärkeänä. Heistä kolmannes nosti sen erittäin tärkeäksi ominaisuudeksi, kun taas naisista niin teki noin viidennes.

– Tutkimustuloksista käy ilmi, että naiset ovat paljon vaativampia auton ostajia kuin miehet. Naisvastaajien kriteerilista vaikuttaa huomattavasti pidemmältä kuin miesten vastaava. Moni mies tuntuu ajattelevan, että kunhan on vetokoukku ja paljon tilaa, niin sillä kyllä pärjää, Kamuxin maajohtaja Jani Koivu kertoo yhtiön tiedotteessa

– Kaikki muu, mukaan lukien taloudelliset yksityiskohdat ja auton luotettavuuteen vaikuttavat seikat, ovat naisille ensisijaisen tärkeitä useammin kuin miehille, Koivu sanoo.

"Ei se huono voi olla, kun myyjäkin kehui"

MTV Uutisten liikenneturvallisuusasiantuntija, Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen on aiemmin vinkannut, että ”ei se huono voi olla, kun myyjäkin kehui” -ajattelutapaan ei pidä sortua.

– Valitettavasti jopa merkkiliikkeissä on myyjiä, jotka tietävät autoista yllättävän vähän.

Vesalainen suosittelee perehtymään autokaupoilla itse autoon ja sen varusteisiin ennen ostopäätöksen tekoa.

– Mieti tarkasti, mitä varusteita kannattaa priorisoida muiden edelle. Ajonvakautus-, kaistallapysymis- ja hätäjarrutusjärjestelmä pelastavat varmemmin onnettomuudelta kuin hierovat etuistuimet, lasikatto tai pähkinäpuukojelauta.

Lähde: Kamux

Lue myös:

    Uusimmat