Vaasan kaupungin johtava virkamies tuomittiin sakkoihin lahjusjutussa – toimi vastoin kaupungin matkustussääntöä

Vaasan hovioikeus on tuominnut päiväsakkoihin Vaasan kaupungilla tulosalueen johtajana toimineen virkamiehen. Oikeuden mukaan 63-vuotias mies syyllistyi vuosina 2010–2014 tuottamukselliseen virkavelvollisuuden rikkomiseen, sillä hän toimi vastoin kaupungin matkustussääntöä.

Oikeuden mukaan mies ei olisi saanut hyväksyä henkilöstön matkoja, joiden maksaja oli maanrakennusalan yritys, joka oli ollut sopimussuhteessa kaupunkiin. Oikeuden mukaan syytetty mies ei toiminut tahallisesti, vaan huolimattomasti.

Hovi tuomitsi miehen myös lahjusrikkomuksesta. Rikkomus koski pikkujoulutarjoiluja ja lääkäripalveluiden vastaanottamista. Mies muun muassa vastaanotti urheilussa loukkaantuneelle lapselleen lääkäripalveluita, jotka maksoi maanrakennusyritys.

Oikeuden mukaan hoidontarpeen kiireellisyydestä huolimatta mikään ei estänyt miestä maksamasta hoitoa lapsensa vakuutuksesta. Lisäksi miehen olisi pitänyt mieltää, että edun pyytäminen tilanteessa on omiaan heikentämään luottamusta viranomaistoiminnan tasapuolisuuteen.

Mies tuomittiin 29 päiväsakkoon, josta miehen tuloilla maksettavaa tulee reilut 1 900 euroa.

Jutussa oli kaikkiaan kahdeksan syytettyä. Käräjillä kaikkien syytteet hylättiin. Syyttäjä vaati yrityksen edustajille rangaistusta myös hovissa, mutta syytteet hylättiin.

Lue myös:

    Uusimmat