Väärässä paikassa toikkaroinut mies aiheutti vaaratilanteen MM-ampumahiihdossa – ”Noin ei saisi ikinä tapahtua”

Ampumahiihdon naisten normaalimatkan kilpailussa sattui yllättävä vaaratilanne tiistaina. Norjalaisen NRK:n mukaan ampuma-alueen takana käveli mies kesken kilpailun.

Ampuma-alueen takana kävellyt kelta-asuinen mies hämmensi tilannetta kesken ampumahiihdon MM-kilpailuiden naisten 15 kilometrin kilpailun Anterselvassa Italiassa. Norjalaisen NRK:n mukaan mies ilmestyi mäen takaa ampumapaikan taakse juuri Norjan Ingrid Landmark Tandrevoldin ja useiden muiden ollessa ampumassa. Landmark Tandrevold sanoi olleensa juuri ampumassa, kun mies ilmestyi.

– Olin juuri aloittamassa ampumisen. Noin ei saisi ikinä tapahtua. Kyltti, joka kieltää alueelle menemisen on hyvin selkeä.

Myös Norjan maajoukkueen päävalmentaja Siegfried Mazet päivitteli tapahtunutta. NRK:n mukaan norjalaisvalmentajat yrittivät huutaa miehelle saadakseen hänet poistumaan, mutta hän vain jatkoi matkaansa.

– Se oli hyvin vaarallista. Siinä voi loukkaantua todella pahasti. Voit vain kuvitella, miltä se tuntuisi urheilijasta. Se olisi kamalaa.

NRK:n selvityksen mukaan mäellä toikkaroinut mies oli kilpailussa työskennellyt vartija. Mazet sanoo, ettei ole koskaan aiemmin törmännyt vastaavaan tilanteeseen.

 

Lue myös:

    Uusimmat