Järkyttävä tilanne ampumahiihdossa – olympiavoittaja ihmeissään: "Hengenvaarallista"

Slovenian Pokljukassa koettiin erikoinen tilanne ampumahiihdon maailmancupissa, kun Belgian Thierry Langer yritti putsata piippuaan puhaltamalla. Lajin olympiavoittaja Björn Ferry katseli SVT:n lähetyksessä kauhuissaan belgialaisen toimintaa.

Pokljukassa kisattiin sunnuntaina sekaviesti. Langerin päivä ei ollut mitä parhain.Hän kaatusi ikävännäköisesti alamäessä, mutta se oli vain alkua. Myöhemmin ampumapaikalla nähtiin kohahduttanut hetki, kun hänellä oli ongelmia aseensa kanssa. Belgian joukkueen edustaja toi Langerille uuden lippaan, mutta se ei ollut ainoa ongelma.

Langer yritti puhaltaa kivääriä päin, mahdollisesti saadakseen lunta pois, mutta hän oli selvästikin turhautunut, kun ongelma ei ratkennut. Lopulta hän käänsi kiväärin ja vei piipun suulleen. SVT:n asiantuntijana työskentelevä olympiavoittaja ja maailmanmestari Björn Ferry ei voinut uskoa silmiään.

– Oooo, noin ei saa tehdä. Hänet tullaan varmastikin hylkäämään. Tuo on hengenvaarallista. Piippua ei saa kääntää päin omia kasvojaan, se on katasfrofi, Ferry sanoi.

– Ei halua tietää, kuinka siinä olisi voinut käydä, selostaja Ola Bränholm komppasi.

Belgian joukkue sijoittui lopulta sekaviestissä kymmenenneksi. Suomi oli 15:s. Kilpailun voitti Ranska ennen Italiaa ja kolmanneksi sijoittui Ruotsi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja