Kaisa Mäkäräisellä taas tuttu tuska – "En ole pystynyt korjaamaan ongelmia"

Kaisa Mäkäräisen MM-alakulo jatkui tiistain auringonpaisteessa Italian ampumahiihtomekassa Antholz-Anterselvassa, kun normaalimatka toi vasta 21. sijan.

Ja kuten monta kertaa koko kaudella, syy vaisuun sijaan löytyi ampumapenkalta.

–  Kolme hyvää ammuntaa, yksi huono. Sakkoja kuitenkin tuli jokaiselta paikalta, valitettavasti, sakkosarjan 1+2+1+1 kirjannut Mäkäräinen totesi.

Toinen ampumapaikka eli kisan ensimmäinen pystypaikka pilasi kahdella sakkominuutilla saumat kärkitaistoon eli siihen ainoaan, joka kokeneelle ampumahiihtosuuruudelle kisoista kelpaa.

–  Vaikea, kaikin puolin. Samalla lailla hankalaa kuin sekaviestissä ja sprintissä täällä. Kropasta tuli "läpi" eli kroppa elää niin paljon, että on vaikea osua. Se tulee vähän tärinänä ja kropan elämisenä, se on sellaista hetkellistä, Mäkäräinen kertoi jo aiemmin talvella vaivanneen vaivan "paluusta".

Hiihto maistui jälleen, tuloksena koko joukon toiseksi nopein hiihtoaika. Mutta kun se ei vain nyt riitä, kuten ei yhtä täysosumakisaa eli Oberhofin tammikuista yhteislähtövoittoa lukuun ottamatta ei ole riittänyt koko kaudella.

–  Onhan tämä (tiistain tulos) täysin linjassa sen kanssa, miten olen tällä kaudella ampunut. En ole pystynyt korjaamaan tämän talven ammuntaongelmia, aiempina vuosina ammunta on ollut tasaisempaa, MM-kisoissa vaivaisella 74,6 prosentin tarkkuudella (47/63) ampunut Mäkäräinen huokasi.

Erityistä ongelmaa on tuonut koko ajan pystyammunta. Mäkäräisen MM-prosentti siinä on vain 71,9, juurikin samaa kuin maailmancupissa on ollut.

–  Jostain syystä ei ampuminen pysy kasassa pystyllä. Viime vuodesta yritin tehdä muutoksia, ja ne eivät ole vieneet siihen suuntaan, mihin halusin. Aina haluaa olla parempi, tehdä paremmin, ja aina muutokset eivät vie sinne suuntaan, minne haluaa, Mäkäräinen totesi pettyneenä.

Heti tiistain kisan jälkeen Mäkäräisellä oli vielä epävarmuutta siitä, onko näpeissä osallistumisoikeus kisojen päätöspäivän yhteislähtöön vai jäisikö uran 12:s MM-koitos kolmen henkilökohtaisen kisan mittaiseksi. Paikka kuitenkin tuli, sillä Mäkäräinen on maailmancupissa yhä 12:s eli vaadittavan 15 parhaan joukossa.

Lue myös:

    Uusimmat