Uutuuskirja: Samu Haber seurusteli Kaksio-duon laulajan kanssa – sai katkeraa kuittailua tunnetulta radiojuontajalta: "Sä veit mun muijan ja hajotit mun bändin"

1:58
Samu Haberin elämäkerta julkaistiin.

Tyttö tanssii vaan -hitillä tunnetuksi tullut yhtye Kaksio ehti tehdä lyhyen uran Suomen popmusiikin kentällä ennen hajoamistaan. Laulaja Samu Haber myöntää elämäkerrassaan Forever Yours (Tuomas Nyholm, Otava) olleensa osasyyllinen Kaksion hajoamiseen, mistä saikin kuulla vielä vuosienkin jälkeen.

Samu Haber kertoo elämäkerrassaan olleensa kihloissa Kaksio-yhtyeen laulajan Jonna Kärkkäisen kanssa. Pariskunta asui Haberin asunnossa, joka sijaitsi Pikku-Huopalahdessa Helsingissä.

– Kihlattuni Jonna oli muusikko. Minua selvästi edistyneempi, sillä Jonnalla oli bändi, Kaksio, ja heillä oli ihan oikea hittikin jo CV:ssään, Haber kuvaa silloista kihlattuaan elämäkerrassaan.

Sunrise Avenue -yhtyeessä vaikuttaneen Jukka Backlundin Haber löysikin kihlattunsa kautta, sillä Backlund tuotti Kaksion musiikkia. Backlund päättikin lopettaa yhteistyön Kaksion kanssa ja siirtyi Haberin musiikkiprojektiin. 

Yhden albumin julkaisseen Kaksion ura vuorostaan lopahti.

– Turha sitä on kaunistella. Vein Backlundin heiltä väkisin. Ikävä sanoa, mutta minua eivät kiinnostaneet muiden tunteet siinä tilanteessa. Ei edes oman kihlatun, Haber purkaa tuntojaan kirjassa.

Teko ei jättänyt rauhaan

Kaksio-duon toinen osapuoli, nykyisin radiojuontajana toimiva Anssi Honkanen, seurusteli Kärkkäisen kanssa ennen Haberia. Sekä musiikkiuransa että naisystävänsä menettänyt radiojuontaja on Haberin mielestä aina osoittanut katkeruutensa.

Haber muistelee olleensa promoamassa toista albumiaan NRJ-radiokanavalla, missä Honkanen toimi juontajana.

– Silloin hän yhtäkkiä ilmoitti suorassa lähetyksessä, että mun on kuule nyt pakko palata vuoden 2005 tapahtumiin, kun sä veit mun muijan ja hajotit mun bändin, muusikko kuvailee tilannetta kirjassa.

Sama tapaus toistui vielä syksyllä 2017, kun Haber oli jälleen promoamassa radiokanavalla yhtyeen tulevaa albumia. Haber sanookin ärähtäneensä Honkaselle.

– Jos sä noita vielä muistelet ja asialla lypsät, Anssi, niin mä voin panna tulemaan jotain pikku joulupakettia tai vastaavaa, vähän meidän bändin oheismateriaalia, kirjassa kuvaillaan kaksikon sananvaihtoa.

Lopulta laulaja päätyi lähettämään yhtyeen pussilakanasetin radiojuontajalle lahjaksi.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja