Laulaja Samu Haber kertoo elämäkerrassaan, miten yritti avata erotiikkaliikkeen Espanjaan: "Hallussamme oli erilaista seksiromua"

1:58
Samu Haberin elämäkerta julkaistiin.

Sunrise Avenue –yhtyeen perustaja Samu Haber paljastuu varsinaiseksi bisnesmieheksi elämäkerrassaan Forever Yours (Tuomas Nyholm, Otava). Liikeideat eivät aina kuitenkaan ole onnistuneet.

Muusikko Samu Haber sai liikeidean asuessaan Espanjan Fuengirolassa keväällä 1999. Hänen ja ystävänsä Tomin oli tarkoitus perustaa erotiikkaliike nimeltä Caliente Etelä-Espanjassa sijaitsevaan Marbellaan.

Ystävyksillä oli jo aiempaa kokemusta yrittämisestä, sillä he olivat perustaneet yhdessä Jussi Karppisen kanssa yökerhon Málagaan.

Ajatus erotiikkaliikkeestä syntyi Haberin mukaan kävellessään Fuengirolan katuja pitkin ja Tomin kertoessaan, kuinka heidän perheessään oli aina ollut avoin ilmapiiri.

– Pohdimme molemmat, miksi kaikkien erotiikka- tai pornoliikkeiden piti olla niitä lohduttomia kellareita, nuhjuisia salapuoteja tai kivijalkaan melkein kokonaan piilotettuja aikuisviihdebunkkereita, Haberin elämäkerta valottaa kaverusten pohdintoja.

Työreissu iloiseen Amsterdamiin

Kaksikko päätti matkata Amsterdamiin hankkimaan tuotteita tulevaan liikkeeseen. Kyseessä ei silti ollut ihan puhdas liikematka.

– Päivisin kiersimme kauppoja ja ostelimme seksileluja. Illat ja yöt menivätkin sitten miten menivät, enimmäkseen klubeilla, raskaimman kaavan mukaan. En myönnä enkä kiellä mitään, koska en muista mitään, Haber tunnustaa kirjassa.

– Loppuviikosta hallussamme oli erilaista seksiromua jo tolkuttomat määrät.

Haber mainitseekin yhden seksilelun krokotiili, jonka he nimesivät ArchKrocodileksi.

Paluumatka tuotti kaveruksille hankaluuksia, sillä kummallakaan ei ollut matkalaukkua mukana, joten ostetut tuotteet piti tunkea muovikasseihin.

Ura erotiikkaliikkeen omistajana jäi lopulta haaveeksi.

– Calientea ei koskaan avattu. Dildot ja krokotiilit jaettiin yökerhossamme kilpailujen palkintoina ja muuten vain, kirjassa kerrotaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja