Uutuuskirja: Pettynyt Eeli Tolvanen suunnitteli poistuvansa kesken NHL:n varaustilaisuuden – ”Iski täydellinen epätoivo”

NHL-kutsua odottava Eeli Tolvanen hakee itseluottamusta farmista 6:32

Pelaajat kertovat aina NHL:n draftissa, miten tyytyväisiä he ovat varauksesta. Eeli Tolvanen paljastaa uutuuskirjassa, millaisia tunteita taustalla voi kyteä.

Ylälaidan videolla Tolvasen tuoreet kommentit Pohjois-Amerikasta ja farmissa pelaamisesta.

NHL:n vuoden 2017 varaustilaisuus pidettiin Chicagon United Centerissä. Eeli Tolvasen toiveet olivat korkealla hyvin sujuneen Scouting Combinen jälkeen, mutta hän huolestui, kun nimeä ei alkanut kuulua ensimmäisellä kierroksella.

Tolvanen kertoo tuntemuksistaan Keijo Leppäsen kirjoittamassa ”Snaipperi – Eeli Tolvasen tarina” -kirjassa (Keile Oy).

– Painuin kasaan sentin joka huudolla. Juuso Välimäki nytkähti liikkeelle numerolla 16. Kristian Vesalaisen nimen kuulin vielä sijalla 24. Sitten iski täydellinen epätoivo. Mitä on tapahtunut? Onko nimeni unohtunut listalta? Viimeisiä viedään jo.

– Myös agentit Jay Grossman ja Tomi Haula katsoivat toisiaan hämmentyneinä. Vanhempien kohteliaisuustaputukset olivat käyneet väkinäisiksi ja loppuneet ennen pitkää kokonaan.

Agentti Jay Grossman lähetti seurapomoille tekstiviestejä, mutta mitään ei tapahtunut.

– Neljän tunnin piinan jälkeen kuulin nimeni, ensimmäisen kierroksen toiseksi viimeisenä. Olin jo päättänyt, että jos putoan toiselle kierrokselle tai kauemmaksi, en ole enää täällä niitä julistuksia kuuntelemassa. Nimen kuultuani pahin tuska hellitti mutta pettymystä en osannut peitellä.

– Predatorsin keltaisen paidan pukeminen oli pakkopullaa ja haastattelut amerikkalaista teeskentelyä jäyhänä suomalaisena versiona. Sija 30. varauskierroksella takasin paikan huippuseurassa ja saattaa pitkän päälle olla onnenpotku. Chicagon illassa se tuntui valtavalta imagotappiolta.

Tolvanen kävi pelaamassa viime kaudella Predatorsin paidassa kolme runkosarjan ottelua. Tällä kaudella NHL-pelejä ei ole vielä kertynyt. Tolvanen on kerännyt Milwaukee Admiralsin paidassa seitsemässä ottelussa tehopisteet 1+5=6.

Lue myös:

    Uusimmat