Uutuuskirja: Iiro Seppänen joutui karmeaan onnettomuuteen, joka muutti hänen elämänsä: "Oli hyväksyttävä, etten pystyisi enää ikinä juoksemaan"

Iiro Seppänen ei ole koskaan toipunut vakavasta loukkaantumisesta.

Entinen taikuri Iiro Seppänen kertoo tuoreessa Kolme elämää -kirjassaan (Siltala) epäonnistuneesta base-hypystä, joka muutti hänen elämänsä. 2000-luvun alkupuolella hän kiipesi ystävineen vaaralliseksi tiedetylle Courthouse Rock -vuorelle Arizonassa ja hyppäsi alas juuri ennen auringonlaskua.

Vaikka Seppänen oli jo kokenut hyppääjä, tällä kertaa hyppy meni karmealla tavalla pieleen. Hänen laskuvarjonsa kääntyi vuoren seinämää kohti ja hän iskeytyi kovalla voimalla päin vuorta.

– Kuulin, kuinka syvältä kurkustani pääsi epätoivoinen murina juuri ennen kuin, Seppänen kuvailee kirjassa.

Seppänen selviytyi maahan, mutta loukkaantui vakavasti. Hänen toinen nilkkansa oli pahasti ruhjoutunut.

– Kivun tunne yltyi, kun näin, missä kunnossa olin. Itkin tuskasta ja epätoivosta. Koska valtimoni ei revennyt, ymmärsin, että todennäköisesti tulisin jäämään eloon. Olin siitä onnellinen, mutta samalla jouduin toteamaan, että pelastustoimeni tulisivat kestämään kauan.

Vaikka apuun hälytettiin välittömästi sekä ambulanssi että helikopteri, Seppänen joutui makaamaan aavikolla tuskissaan kolme tuntia. Ensihoitajat epäilivät, että jalka olisi amputoitava, mutta se saatiin pelastettua leikkauksella.

Leikkauksen jälkeen edessä oli pitkä kuntoutus. Vaikka jalka parani, se ei koskaan toipunut ennalleen. Onnettomuuden sattuessa hän oli 26-vuotias.

– Onnettomuuden jälkeen minun oli hyväksyttävä se, että en pystyisi enää ikinä juoksemaan, ja sen seurauksena suurin osa rakastamistani lajeista poistui tehtävälistoiltani, Seppänen kertoo.

Kolme elämää -kirja (Siltala) ilmestyy 5. syyskuuta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja