Uutuusdokumentti: Diana puolusti prinssi Williamia ja sanoi suorat sanat Charlesista ja helvetillisestä liitostaan – "En usko, että hänestä olisi siihen"

Ex-päätoimittaja kertoo uudessa Diana-dokumentissa hurjasta keskustelusta, jonka hän kävi prinsessan kanssa 25 vuotta sitten juuri ennen massiivisen kohun aiheuttanutta tv-haastattelua.

Britanniassa ensiesityksensä saa keskiviikkona jälleen uusi dokumentti prinsessa Dianasta. Diana: The Truth Behind the Interview -dokumentissa pureudutaan prinsessan 25 vuotta sitten BBC:n Panorama-ohjelmaan antaman kohuhaastattelun taustoihin. Kyseisessä haastattelussa prinsessa viittasi aviomiehensä prinssi Charlesin syrjähyppyyn Camilla Parker-Bowlesin kanssa.

– Avioliitossamme oli kolme ihmistä, joten se oli vähän ruuhkaista, Diana luonnehti.

Charles ja Diana olivat muuttaneet erilleen jo kolme vuotta aiemmin. Virallisesti vuonna 1981 solmittu avioliitto päättyi eroon vuonna 1996.

People-lehden mukaan dokumentista käy ilmi, että Diana kävi henkilökohtaisen keskustelun Daily Telegraph -lehden entisen päätoimittajan Sir Max Hastingsin kanssa juuri ennen kyseistä haastattelua. Hän sanoo prinsessan jännittäneen kovasti ennen kuin kertoi asioista oman näkemyksensä.

– Se oli ensimmäistä kertaa selkeää, kuinka paljon hän vihasi Charlesia. Kyllä, hän todella vihasi Charlesia. Kun kysyin, eikö heillä ollut koskaan onnellisia aikojan, hän vastasi: "Ei, avioliitto oli helvetillinen ensimmäisestä päivästä alkaen", Hastings kertoo keskustelusta.

Hastingsin mukaan prinsessa Diana puhui vahvasti sen puolesta, että prinssi William perisi kruunun suoraan kuningatar Elisabetin jälkeen ennen isäänsä, joka joutuisi katselemaan sivusta.

– Hän sanoi minulle aivan nimenomaisesti: "En usko, että Charlesista olisi siihen", Hastings sanoo Dianan arvioineen ex-miehensä kykyjä toimia kuninkaana.

– Se oli melko dynaamista kamaa.

Entinen päätoimittaja kertoo dokumentissa, ettei julkaissut tuolloin Dianan kertomaa, koska piti kommentteja jossain määrin hulluina, sillä Hastingsin mukaan prinsessa kyseli häneltä myös siitä, oliko hän kuullut, että Dianan syrjäyttämiseksi olisi ollut salaliittoja.

– Sanoin, että se kuulosti täysin hullulta, mutta minusta tuntuu, että hän jollain tapaa uskoi sellaisiin juttuihin, sanoi Hastings, jonka mielestä Diana oli hyvin haavoittuvaisessa tilassa.

Lue myös:

    Uusimmat