Historian onnettomimmalla kuninkaallisella liitolla oli hopeareunuksensa – Diana ja Charles olivat aikoinaan todistettavasti rakastuneita: "Ne olivat todella hienoja päiviä"

Vaikka prinsessa Dianan ja prinssi Charlesin avioliitto koki karun kohtalon, oli parilla myös onnelliset hetkensä yhdessä.

Prinssi Charles ja prinsessa Diana menivät naimisiin vuonna 1981 näyttävin menoin St. Paulsin katedraalissa Lontoossa. Valtavia häitä seurasi television välityksellä arviolta 750 miljoonaa ihmistä ympäri maailman. Vaikka parin häät olivat kauniit  ja satumaiset, kaksikon avioliitto ei sitä tunnetusti ollut.

Parilla oli paljon ikäeroa: Diana oli vain 20-vuotias ja Charles 32-vuotias heidän mennessään naimisiin, eivätkä he juurikaan tunteneet toisiaan. Lisäksi Charles oli edelleen rakastunut entiseen tyttöystäväänsä Camilla Parker Bowlesiin.

Diana ja Charles tapasivat toisensa ensimmäisen kerran, kun Diana oli 18 ja Charles 30. Tuolloin Diana ei ollut lainkaan vaikuttunut kohtaamastaan prinssistä. 

– Luoja, mikä surullinen mies, Diana kertoi Andrew Mortonin haastattelussa 1990-luvulla muistellessaan ensivaikutelmaansa Charlesista. 

Vaikka pari lämpeni toisilleen myöhemmin, ei tämä kipinä kestänyt kauaa. Suuret ongelmat Charlesin ja Dianan avioliitossa alkoivat pian heidän mentyään naimisiin.  

Pariskunta yritti saada avioliittonsa toimimaan – edes jollain tasolla – mutta yritykset eivät kantaneet lopulta lainkaan hedelmää. Asiaa ei auttanut se, että Charles piti yllä salasuhdetta entisen rakkaansa Camillan kanssa prinssin ja Dianan avioliiton aikana. Tämä ei jäänyt salaisuudeksi Dianallekaan, joka tunnetusti avautui aiheesta vuonna 1995 antamassaan rehellisessä BBC:n televisiohaastattelussa. 

 – Avioliitossamme oli kolme henkilöä, joten se oli hieman ruuhkainen. 

Kun heidän nuorempi lapsensa prinssi Harry syntyi vuonna 1984, oli Charlesin ja Dianan avioliitto jo aivan turmionsa partaalla. Dianan entisen hovimestarin Paul Burellin mukaan prinsessa tiesi avioliittonsa olevan tuhoon tuomittu samana päivänä, kun Harry syntyi. 

– Hän uskoutui minulle kertoen, että samana iltana kun Harry syntyi, hän itki itsensä uneen. Hän kertoi tienneensä avioliittonsa olevan ohi ja että prinssi oli kertonut prinsessalle hänen velvollisuutensa tulleen nyt täytetyksi: hän oli tarjonnut maalle perijän sekä varan ja hän voisi nyt jatkaa suhdettaan neiti Parker Bowlesin kanssa, Burell on kertonut. 

Prinsessa Dianan ja prinssi Charlesin avioliitto päättyi virallisesti vuonna 1996. Diana oli kertoman mukaan erittäin raskaasti pettynyt avioliittoonsa, jolla ei rehellisesti ollut juurikaan mahdollisuuksia olla onnistunut. Kuitenkin tiedetään, että Diana todella rakasti Charlesia aikoinaan ja tunne saattoi hetken ajan olla myös molemminpuolinen. 

– On muistettava, että Charlesin ja Dianan välillä oli onnellisia hetkiä, he olivat hyvin rakastuneita, Dianan valokuvaaja Kent Gavin totesi vuonna 2013. 

– Häämatkan kuvat olivat täynnä rakkauden katseita, heidän kummankin osalta. Se kuva (jossa Charles suutelee Dianan kättä) kuvasi kaikkea, mistä satumaisissa häissä oli kyse. Ja sen jälkeen oli jälleen tilanteita, kun että tällä avioliitolla ja perheellä oli kaikki, ja ne kuvat näyttivät sen. Ne olivat todella hienoja päiviä. Tietenkin ihmiset ajattelevat huonoja päiviä, koska tuli avioero ja kaikki meni pieleen, mutta jos katsot kuvia, joita otimme alkuaikoina, ne kertovat aivan toisen tarinan, Gavin kertoi.  

Lähde: Cheat Sheet

Lue myös:

    Uusimmat