Uutuustuote kehitettiin Salossa: NUVIZ tuo moottoripyöräkypärään heijastusnäytön ja kameran

Suomessa Salossa tuotekehitystä tekevä NUVIZ on nyt tuonut tuotteensa ennakkomyyntiin. NUVIZ on moottoripyöräilijöille tarkoitettu, kypärään kiinnitettävä lisälaite, joka tuo näkökenttään heijastuvassa HUD-näkymässä tarjolle useita keskeisiä tietoja. Näkymä ikään kuin kelluu motoristin silmien edessä kuin se olisi 4 metrin etäisyydellä.

NUVIZin visiiriin heijastuvaan näkymään saa useita oleellisia tietoja: esimerkiksi navigointiohjeet, ilmoituksen saapuvista puheluista, toistettavan musiikin tiedot, sääennusteen sekä ajamiseen liittyviä tietoja, muun muassa matkan pituudesta ja nopeudesta.

Kokonaisuutena NUVIZ-laitteessa yhdistyy pitkä lista erilaista tekniikkaa: erilaisia tietoja tarjoavan LCoS-tekniikalla kehitetyn Head Up Display -visiirinäytön lisäksi se tuo puhelinkypärän ja mukana on myös 8 megapikselin kamera sekä joukko erilaisia antureita – kiihtyvyysanturi, gyroskooppi, ilmapuntari, e-kompassi sekä GPS-paikannus. Mukana tulevat myös NUVIZiin kytkettävät kuulokkeet ja mikrofoni. Kamerakuvat siirtyvät suoraan puhelimeen ja Full HD -videoita voi tallentaa NUVIZiin asetetulle microSD-muistikortille.

NUVIZin kypärään kiinnitettävää laitetta ohjataan moottoripyörän ohjaustankoon kiinnitettävällä yksinkertaisella painikeohjaimella. Lisäksi se yhdistyy käyttäjän älypuhelimeen Bluetooth- ja Wi-Fi-yhteyksillä. NUVIZin akunkesto on 8 tuntia yhdellä latauksella. Ohjaimen pariston pitäisi kestää käyttöä 5 vuotta.

NUVIZ sai alkuvuodesta taakseen merkittävänä sijoittajana KTM-moottoripyörävalmistajan taustayhtiön Pierer Industrie AG:n. Startupin matkan varrella on ollut myös vaikeampia aikoja, kun tuotekehitys on hidastunut varojen puutteessa. Lopulta NUVIZ näyttää saavan tuotteensa markkinoille suunnitellussa hintaluokassa ja jokseenkin ajoissa vielä tälle kesälle.

Lue myös:

    Uusimmat