Panasonicin iskunkestävässä tabletissa erikoinen kameraratkaisu – "Uusia mahdollisuuksia kaupan alalle ja logistiikkaan"

Panasonic on julkistanut uuden täysin lujitetun 7-tuumaisen Toughpad FZ-M1 mk2 -tabletin. Vankan rakenteen lisäksi laitteen erikoisuutena on 3D Intel RealSense -kamerateknologia.

Toughpad FZ-M1 mk2 on edelliseen malliin verrattuna saanut 3D-kameran lisäksi lisää tehoa ja nopeammat verkkoyhteydet sekä Windows 10 -käyttöjärjestelmän. Valmistajan mukaan laite sopii kompaktin kokonsa ja kestävyytensä ansiosta kaikille liikkuvaa työtä tekeville, esimerkiksi kuljetusalalla, teollisuudessa, kaupan alalla, turvallisuustehtävissä ja viranomaiskäytössä.

Intel RealSense -kamera sisältää tavallisen objektiivin, infrapunalinssin ja infrapunalaser-projektorin. Yhdessä ne mahdollistavat syvyyden mittaamisen esineestä heijastuvan infrapunavalon perusteella.

– Tämä teknologia tarjoaa kokonaan uusia mahdollisuuksia kaupan alalle ja logistiikkaan. Suunnittelu- ja simulaatio-ohjelmien avulla voidaan asiakkaalle näyttää, miltä jokin huonekalu näyttäisi hänen kotonaan. Kuljetusalalla ja varastoissa kameralla voidaan nopeasti mitata pakkauslaatikoiden koko, ja nähdä miten ne sopivat kuljetusketjuun ja varastoon, sanoo Kaukomarkkinoiden toimialajohtaja Kyösti Ollila.

Toughpad FZ-M1 mk2:n ytimenä on Intel Core m5-6Y57 vPro -suoritin, jonka kellotaajuus ulottuu 1,1 gigahertsistä aina 2,8 gigahertsiin.Laitteen verkkoyhteydet toimivat Intel Dual Band Wireless-AC 8260 -WLANin ja V4.1 class 1 Bluetoothin avulla. Laitteessa on kahdeksan megapikselin kamera f/2.0 -objektiivilla.

Laite painaa 540 grammaa ja on 18 millimetriä paksu. Akku voidaan vaihtaa lennossa laitetta sulkematta ja laitteen liitännät ja varusteet ovat monipuolisesti räätälöitävissä.Panasonic Toughpad FZ-M1 mk2 Value on tabletin edullisempi versio. Siinä on Intel AtomTM x5-Z8550 -suoritin sekäIntel Dual Band Wireless-AC 8260 WLAN -teknologia.

Toughpadeihin on saatavissa useita käyttömahdollisuuksia laajentavia lisävarusteita, kuten pöytätelakka, ajoneuvotelakka, usean akun latausasema, erilaisia olka- ja käsihihnoja, laukkuja sekä ilman paristoja toimiva osoitinkynä.

Uudet laitteet tulevat Suomessa myyntiin toukokuussa. Toughpad FZ-M1 mk2:n hinnat alkavat noin 1 600 eurosta ja Value-mallin noin 1 000 eurosta.

Uuden tabletin esittelyn yhteydessä Panasonic esitteli Lontoon Retail Expossa myös laitteenkäyttämistä maksupäätteenä. Toughpadiin voidaan yhdistää Ingenicon iCMP Chip & Pin -mobiilimaksulaite. Näin saadaan liikkuvamaksupääte, joka hyväksyy EMV-sirukortit, magneettiraidan sekä lähimaksamisen.

Lue myös:

    Uusimmat