Mainos
Mainos

Uutta toivoa vakavasti sairastuneille

Roche on sitoutunut kehittämään uusia hoitoja potilaille, jotka tarvitsevat niitä eniten.

Roche Oy:n toimitusjohtajan, Titus Gylvinin, ajattelussa korostuu potilaskeskeisyys.

– Jokaisella potilaalla tulee olla mahdollisuus saada parasta mahdollista hoitoa sairauteensa taustasta tai asuinpaikasta riippumatta. Teemme päivittäin töitä yhteistyökumppaneidemme kanssa saavuttaaksemme tämän tavoitteen.

Gylvin puhuu suorastaan intohimoisesti vaikeisiin sairauksiin kehitetyistä lääkkeistä, joiden valmistaminen on Rochen liiketoiminnan ydin.

– Otamme äärimmäisen vakavasti johtavan asemamme esimerkiksi syöpälääkkeiden kehittäjänä. Hoitotulosten parantaminen vaatii jatkuvasti tieteen rajojen uudelleen määrittelyä, painottaa Gylvin.

Yksi esimerkki tieteen kehittymisestä ovat yksilöidyt lääkehoidot. Yksilöity lääketiede tarkoittaa lyhyesti sitä, että potilaalle pystytään antamaan juuri hänen sairautensa muotoon parhaiten sopivaa lääkettä.

– Tällaisten räätälöityjen hoitojen kehitys on ollut tulosta määrätietoisesta yhteistyöstä monien kumppaneidemme kanssa ympäri maailman.

Suomalaisten yhteistyökumppaneiden kanssa kohti parempia hoitotuloksia

Pelkästään vuonna 2016 Roche investoi tutkimukseen ja tuotekehitykseen 9,2 miljardia euroa. Summa on terveysalan yrityksistä suurin. Rochen panostukset tuotekehitykseen ovat poikineet valtavasti innovaatioita vaikeiden sairauksien hoitamiseen. Jo 29 Rochen kehittämää lääkettä on päätynyt maailman terveysjärjestön WHO:n keskeisten lääkkeiden listalle. Rochen strategiana on kehittää uusia lääkkeitä sairauksiin, joihin on ennestään vain vähän tai ei lainkaan toimivia hoitomuotoja. Rochen lääkeinnovaatiot ovat tuoneet uutta toivoa esimerkiksi eri syöpiin ja vakaviin immunologisiin sairauksiin sairastuneille potilaille. Tällä hetkellä yritys tutkii uusia hoitoja moneen neurologiseen sairauteen, kuten esimerkiksi MS-tautiin.

Roche perustettiin Sveitsissä 121 vuotta sitten. Sen pitkäjänteinen työ potilaiden parhaaksi on tunnistettu esimerkiksi Dow Jonesin vertailussa, jossa Roche on valittu maailman vastuullisimmaksi terveysalan yritykseksi kahdeksana vuotena peräkkäin. Suomessa Roche Oy on toiminut itsenäisenä tytäryhtiönä vuodesta 1982. Tällä hetkellä se työllistää noin 90 ihmistä. Yritys on yksi eniten kliinisiä lääketutkimuksia Suomessa tekevistä yrityksistä. Vuonna 2016 Roche tiivisti entisestään yhteistyötä Helsingin yliopiston, HUS:n, Tampereen yliopistollisen sairaalan, FinnMedin ja Auria Biobankin kanssa solmimalla näiden kanssa yhteistyösopimukset.

Roche uskookin vahvasti Suomen potentiaaliin terveysalan investointien kohteena.

– Suomi on tunnustettu maailmalla yhdeksi parhaista paikoista tehdä lääketieteellistä tutkimusta. Täällä on huipputason tutkijoita ja maailmanluokan biopankkeja. Yhteistyömme suomalaisten kumppaneiden kanssa hyödyttää potilaita niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa, toimitusjohtaja Gylvin tähdentää.

FI/ROCH/1704/0072

Tutustu Roche Oy:n nettisivuihin täällä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.