Uutta tietoa Tornion hengenvaarallisesta kaahauksesta: Lapset varastivat Mersun perhepiiristä, 12-vuotias pakeni poliisia karkuun yli 150 kilometriä tunnissa – "Kyllä tämä on poikkeuksellista"

Poliisin rutiininomainen tarkastustehtävä muuttui hurjaksi takaa-ajoksi, kun 12-vuotias lähti ajamaan pakoon poliisia Torniossa. Lopulta auto ajautui törmäyksen jälkeen taimikkoon pitkän ilmalennon jälkeen.

Takaa-ajo vaati yhteensä neljä poliisipartiota, minkä lisäksi nuorison pelastamiseksi paikalle jouduttiin hälyttämään pelastuslaitos. Kaikki autossa olleet neljä 12–16-vuotiasta nuorta vietiin sairaalaan.

Lapin poliisilaitoksen rikoskomisario Miska Sillanpään mukaan aamuisen tiedon pohjalta nuorten vammat eivät ole hengenvaarallisia.

– Tietenkin yleisen kokemuksen perusteella vammojen täytyy aika vakavia olla, jos Ouluunkin viedään. Se, ovatko ne olleet hengenvaarallisia itsessään, niin siihen en pysty ottamaan kantaa, kun en tiedä, Sillanpää kommentoi STT:lle.

Kuljettaja yritti pakoon poliisia

Autoa kuljettanut 12-vuotias poika saatiin kiinni Kromitiellä lähellä onnettomuuspaikkaa. Sillanpään mukaan nuori kuski oli lähtenyt karkuun jättäen onnettomuusauton ja kaveriporukkansa. Pojalle suoritettiin puhalluskoe ja huumausaineenpikatesti, jotka molemmat olivat negatiivisia.

Ruotsista tuotu C-sarjan Mercedes-Benz oli Sillanpään mukaan otettu käyttöön avaimilla ja sen omisti henkilö, joka kuuluu yhden nuoren perhepiiriin. Auto meni törmäyksessä lunastuskuntoon.

– Porukan iän puolesta sanoisin, että tämä on hyvin harvinainen tapaus. Teini-ikäisiä on, mutta kun katsotaan tuota kuskin ikää, niin kyllä tämä on poikkeuksellista, Sillanpää toteaa.

Poliisi jatkaa tapauksen selvittämistä törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, vammantuottamuksena, liikennerikkomuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkautena. 

Lue myös:

    Uusimmat